– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12    

Kan man se lyd eller høre lys?

12. februar 2014

Kan man se lyd eller høre lys?Jeg kender til bølgers egenskaber, så mit spørgsmål er, om man kan manipulere med f.eks. frekvens, så det bliver muligt for mennesket at enten se lyd eller høre lys. 

Læs mere

Carbondioxid (kultveilte) i sodavand (og øl)

10. februar 2014

Carbondioxid (kultveilte) i sodavand (og øl)Hvis man ryster en sodavand så brusen går af, vil der så stadig findes kulsyre/kuldioxid i sodavanden, når den ikke længere har brus - eller forsvinder den helt som "ingrediens"?

Læs mere

Hvor højt er niveauet for gammastråling i Danmark?

09. februar 2014

Hvor højt er niveauet for gammastråling i Danmark?Jeg kunne godt tænke mig at vide niveauet for gammastråling i den naturligt forekommende baggrundsstråling på en almindelig vej i en almindelig by i Danmark.

Læs mere

Hvorfor bruge stål og ikke titan?

05. februar 2014

Hvorfor bruge stål og ikke titan?Hvordan kan man egentlig teste, om en genstand er lavet af titan, og findes titan i forskellige legeringer/kvaliteter ? Er der måder, at finde ud af det på ?

Læs mere

Bestråling af hud med infrarød stråling

03. februar 2014

Bestråling af hud med infrarød strålingJeg og en kollega sidder og ”nørder” lidt i bygningsreglementet, og er slået noget ud af kurs, hvorfor vi godt kunne tænke os lidt hjælp til et spørgsmål.

Læs mere

Væskespørgsmål, landing af rumkapsel og vandskiløb?

21. januar 2014

Væskespørgsmål, landing af rumkapsel og vandskiløb?Russerne landede deres rumkapsler på landjorden, amerikanerne i havet. Hvad er hårdest at lande på? Som drenge var vi til et vandskishow på en sø, hvor en skiløber tog skiene af og stod på...

Læs mere

LHC og relativistisk bevægelse

20. januar 2014

LHC og relativistisk bevægelseGiver den relativt høje acceleration på protonerne, der suser rundt i LHC, en masseforøgelse. Hvis ja, hvilken sammenhæng har masseforøgelsen så med accelerationen, som protonerne...

Læs mere

Hvornår er der lyd?

01. januar 2014

Jeg mener, at en lyd først opstår i det øjeblik tværbølgen (som lyden jo består af) rammer et "øre", en mikrofon eller lignende. Hvis der ikke er en form for "øre" til stede er der ikke nogen lyd, men blot...

Læs mere

Hvordan definerer du begrebet energi?

10. december 2013

Vi bruger tit ordet 'energi' i vores hverdag. Men for mig står det ikke klart hvad ordet energi egentlig dækker over. Hvordan definerer du begrebet energi, Malte?

Læs mere

Kuldioxid i menneskets udånding

19. november 2013

Er det ikke Co2 vi selv udånder? og er vi med 6 milliarder ikke et stort tilskud til drivhuseffekten?
 

Læs mere

    2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12