– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Astrofysik

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Afstandsmåling i rummet

25. april 2018

Jeg har spekuleret lidt over, hvordan man med sikkerhed kan sige, at til den og den stjerne eller galakse er der så mange lysår. Og hvordan kan man med sikkerhed sige, at rummet udvider sig - eller at universet er omkring 13.8 mia. år?

Læs mere

Findes der en ekstra Jord?

02. marts 2018

Vi er fire skoleelever fra 8.c på Strib Skole. Hvad der skal til for, at der kan leve mennesker på en anden planet end Jorden? Hvilke krav skal en planet opfylde før mennesker kan bebo den? Og hvilken planet mener I der er den bedste kandidat, til en “ekstra Jord”?

Læs mere

Planeternes baner

29. januar 2018

Hej Spørg om Fysik - jeg har et spørgsmål om planeters baner. Hvilken betydning har gyroeffekten fra rotationen, og solvinden for planeters baner?
 

Læs mere

Stråling fra rummet

22. oktober 2017

Vores fysiklærer her i 9. klasse har sagt, at ca. 50 % af baggrundsstrålingen her på Jorden kommer fra kosmos. Hvilke typer stråling udsender egentlig? Hvor stor procentdel af hver type stråling? Hvorfor lige netop disse typer stråling?

Læs mere

Bestemmelse af grundstoffer

05. marts 2017

Jeg har to ens hermetisk lukkede glasbeholdere, hvor der er atmosfærisk luft i den ene og brint i den anden. Findes der måleudstyr (laserlys e.lign.) som kan 'udpege' hvilken af beholderne der indeholder brint? Løsningen skal helst være baseret på ensidig måling – uden spejle eller lign. på 'bagsiden' af beholderne.

Læs mere

Mørkt stof, mørk energi og antistof

07. oktober 2016

Jeg har læst og set i videoer, at man har indført "mørkt stof" i beregningerne for at få galakserne til at hænge sammen. Så har man indført "mørk energi" for at forklare, at universet udvider sig.

Læs mere

Hvad sker der når galakser støder sammen?

10. april 2016

Hvad sker der når galakser støder sammen?Hvad sker der ved galaksesammenstød, og hvordan kan det beregnes, hvordan de bevæger sig imod hinanden?
 
 

Læs mere

Er der galakser, som bevæger sig væk fra os med større hastighed end lyshastigheden?

02. marts 2016

Er der galakser, som bevæger sig væk fra os med større hastighed end lyshastigheden?Hvordan forklarer man, at galaxerne i universet udvider rummet med en hastighed, der er større end lysets hasighed?
 
 

Læs mere

Eksisterer sorte huller?

10. februar 2016

Vi hat hatt en opphetet diskusjon om sorte hull,  hvor begge to tror på fenomenet, men vi er ganske uenig om definitionen rundt det. Jeg hevder at sorte hull er en teori som forklarer alt, men er ikke fysisk mulig å bevise, mere mangel på modbevis.

Læs mere

Lysets opførsel, hvorfor giver stjernerne ikke mere lys om natten?.

19. december 2015

Jeg har et par spørgsmål der nager mig utroligt meget, da jeg ikke kan finde information om det på internettet. Det handler om lysets opførsel.

Læs mere

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11