– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16    

Tiden i relativitetsteorien

08. december 2012

I hurtige rumskibe og overlydsfly går tiden langsommere, og der sker en rejse frem i tiden. Hvis denne hastighed tænkes placeret i en ring med en diameter på f.eks 1 kilometer, ville der da...

Læs mere

Kan en superleder bruges som batteri?

12. november 2012

Kan en superleder bruges som batteri, og vil det være muligt at opbevare energi ud tab, ved at "fylde" overskudsstrøm fra f.eks. vindenergi ind i et "superlederbatteri"?

Læs mere

Hvordan kan en glaskugle hoppe mere end en bold?

10. november 2012

Min datter har en masse af de velkendte, klassiske glaskugler, og det undrer mig rigtigt meget, at når hun taber dem på vores stengulv, så hopper de mere end hoppebolde.

Læs mere

Hvorfor kræver et halvfladt dæk mere energi?

10. november 2012

Jeg mener det kræver mere energi at køre med halvt flade dæk, end at køre med hårdt pumpede dæk. Er det pga. den øgede overflade i de halvt flade dæk, eller er der andre faktorer der gør sig gældende?

Læs mere

Spring i kørende tog

09. november 2012

Når jeg hopper fremad i et tog, der kører mod mig, hopper jeg længere (?). Så kom jeg til at tænke på - hvorfor flytter jeg mig egentlig ikke, når jeg hopper opad i et tog?

Læs mere

Tiden for rumskib nær lyshastighed?

07. november 2012

Hvis et rumskib nærmer sig lyshastigheden går tiden langsommere. Det skulle være bevist med atomure i overlydsfly. Mit spørgsmål er, om det gælder for alle materialer?

Læs mere

En jævn cirkelbevægelse og Newtons 2. lov

17. oktober 2012

Hvorledes det kan være, at en partikel der bevæger sig i en jævn cirkelbevægelse, kan siges både at have en acceleration med konstant størrelse, og samtidig have konstant hastighed?

Læs mere

Hulkamera og lup - Ren magi

10. oktober 2012

Jeg har i natur/ teknikundervisningen prøvet at lave en hul-lup ved hjælp af en lille stykke stanniol med et meget lille hul i. Ren magi for mig, men hvad er det der sker?

Læs mere

Tidsenheden og dopplereffekt

07. oktober 2012

Hvordan passer målinger med atomure med dopplereffekten beregnet vha. formlerne for den relativistiske og gravitionelle effekt, der er ifølge relativitetsteorierne?

Læs mere

Dobbeltspalte eksperiment med elektroiner

30. september 2012

For at få interferens må afstanden mellem de to spalter være af samme størrelsesorden som bølgelængden. Har man af den vej bestemt en bølgelængde for elektronen?

Læs mere

    6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16