– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16    

Rummets krumning

09. december 2012

På samme måde, som lyset bliver krummet i et tyngdefelt ved at følge rummets struktur i feltet, vil lyset i dette tilfælde følge den eneste mulige vej, og følge rummets krumning.

Læs mere

Lys i kasse relativistisk

09. december 2012

Hvis vi kunne indeslutte og opbevare lys i en kasse - vil lyset så give kassen en massestigning efter formlen M=E/(C^2). Hvis ja - betyder det så, at lys i kraft af sin impuls og energi kan få rummet...

Læs mere

Går bevægelsen hurtigere end lyset?

09. december 2012

Hvis man forestiller sig, at man har en lang stang fra Solen, og ned til 1 meter fra jordoverfladen, og man så giver denne stang et skub; vil der så gå godt 8 minutter inden den bevæger sig i den anden ende?

Læs mere

Tiden i relativitetsteorien

08. december 2012

I hurtige rumskibe og overlydsfly går tiden langsommere, og der sker en rejse frem i tiden. Hvis denne hastighed tænkes placeret i en ring med en diameter på f.eks 1 kilometer, ville der da...

Læs mere

Kan en superleder bruges som batteri?

12. november 2012

Kan en superleder bruges som batteri, og vil det være muligt at opbevare energi ud tab, ved at "fylde" overskudsstrøm fra f.eks. vindenergi ind i et "superlederbatteri"?

Læs mere

Hvordan kan en glaskugle hoppe mere end en bold?

10. november 2012

Min datter har en masse af de velkendte, klassiske glaskugler, og det undrer mig rigtigt meget, at når hun taber dem på vores stengulv, så hopper de mere end hoppebolde.

Læs mere

Hvorfor kræver et halvfladt dæk mere energi?

10. november 2012

Jeg mener det kræver mere energi at køre med halvt flade dæk, end at køre med hårdt pumpede dæk. Er det pga. den øgede overflade i de halvt flade dæk, eller er der andre faktorer der gør sig gældende?

Læs mere

Spring i kørende tog

09. november 2012

Når jeg hopper fremad i et tog, der kører mod mig, hopper jeg længere (?). Så kom jeg til at tænke på - hvorfor flytter jeg mig egentlig ikke, når jeg hopper opad i et tog?

Læs mere

Tiden for rumskib nær lyshastighed?

07. november 2012

Hvis et rumskib nærmer sig lyshastigheden går tiden langsommere. Det skulle være bevist med atomure i overlydsfly. Mit spørgsmål er, om det gælder for alle materialer?

Læs mere

En jævn cirkelbevægelse og Newtons 2. lov

17. oktober 2012

Hvorledes det kan være, at en partikel der bevæger sig i en jævn cirkelbevægelse, kan siges både at have en acceleration med konstant størrelse, og samtidig have konstant hastighed?

Læs mere

    6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16