– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Fysik

Spørgsmål om Fysik

    3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13    

Eksplosioner og detonationer

11. november 2013

En eksplosion aftager over tid, men hvordan beregner man den tid en eksplosion er accelererende, og hvordan beregner man denne tid, hvis eksplosionen sker i rummet?

Læs mere

Hvordan er Higgs Boson ansvarlig for at give stof masse?

11. november 2013

Hvordan er Higgs Boson ansvarlig for at give stof masse, og hvad er masse?
 

Læs mere

Bortskaffelse af atomaffald

11. november 2013

Jeg har gjort mig nogle tanker angående atomaffald. En måde at afskaffe radioaktivt affald, kunne være at lade det radioaktive affald udligne sig med noget antistof.

Læs mere

Centripetalkraft

09. november 2013

Mit spørgsmål omhandler de fysiske krafter, der træder i kraft når et tog kører i en kurve. Jeg kan forstå, at man hæver den yderste skinne, for at udligne centripetalkraften.

Læs mere

Symmetrisk tvillingeparadoks

25. september 2013

Tvillinger i hver sit rumskib, startende ude i rummet, rejser i modsat retning, hver især accelererende op til 4/5 af lysets hastighed, fortsættende derefter i inertialbevægelse i længere tid...

Læs mere

En masse spørgsmål om magneter

20. august 2013

Jeg er meget optaget af magneter, og har nogle spørgsmål i den retning: Hvad er 1 Tesla i gram eller kilo? Kan en magnet løfte det samme som den kan frastøde? Kan et magnetfelt påvirkes af lyd?

Læs mere

Det absolutte nulpunkt og Heisenbergs usikkerhedsprincip

20. august 2013

Ved det absolutte nulpunkt er der ingen bevægelse, men hvordan kan dette hænge sammen med Heisenbergs usikkerhedsprincip, da man jo i teorien både kan bestemme elektronernes fart og position...

Læs mere

Lys og farver

27. juli 2013

Når f.eks. Et grønt blad er grønt, så er det fordi bladet absorberer de andre farver og reflekterer den grønne farve. Hvis jeg har forstået det rigtigt, absorberes de andre farvers bølgelængder...

Læs mere

Bølgeegenskaber for partikler

20. juli 2013

Er en partikel, foton osv. ikke en ladning, der fra sit centrum udbreder en energistråling målelig så langt det er muligt i en uendelighed?
 

Læs mere

Hvorfor er den tunge rytter hurtigere ned ad bakke?

29. maj 2013

Jeg er cykelrytter, og har et spørgsmål til brevkassen. Jeg har en kammerat, som er betydeligt større end jeg. Han vejer ca. 110 kg, og jeg vejer ca. 60 kg.

Læs mere

    3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13