– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14    

Det absolutte nulpunkt og Heisenbergs usikkerhedsprincip

20. august 2013

Ved det absolutte nulpunkt er der ingen bevægelse, men hvordan kan dette hænge sammen med Heisenbergs usikkerhedsprincip, da man jo i teorien både kan bestemme elektronernes fart og position...

Læs mere

Lys og farver

27. juli 2013

Når f.eks. Et grønt blad er grønt, så er det fordi bladet absorberer de andre farver og reflekterer den grønne farve. Hvis jeg har forstået det rigtigt, absorberes de andre farvers bølgelængder...

Læs mere

Bølgeegenskaber for partikler

20. juli 2013

Er en partikel, foton osv. ikke en ladning, der fra sit centrum udbreder en energistråling målelig så langt det er muligt i en uendelighed?
 

Læs mere

Hvorfor er den tunge rytter hurtigere ned ad bakke?

29. maj 2013

Jeg er cykelrytter, og har et spørgsmål til brevkassen. Jeg har en kammerat, som er betydeligt større end jeg. Han vejer ca. 110 kg, og jeg vejer ca. 60 kg.

Læs mere

Hvorfor bruger man så mange konstanter inden for fysikken?

26. maj 2013

F.eks. "G" ved Newtons gravitationslov for at bestemme tyngdekraften, "C" ved Coulombs lov for at bestemme den elektromagnetiske kraft, eller "Ho" ved Hubbles lov.

Læs mere

Et par spørgsmål om golf og fysik

22. maj 2013

Vi er to golf trænere som har nogle spørgsmål om, at når man svinger en golfkølle i de små slag (puts), forsøger man at bevæge køllehovedet, skaftet, sine arme og skuldre som et pendul.

Læs mere

Er der noget der kan blokere et magnetfelt?

15. maj 2013

Jeg vil gerne vide om der er et materiale, som kan blokere et magnetfelt, ligesom bly kan stoppe stråling - lidt ligesom på den vedhæftede tegning?

Læs mere

Kan jeg selv producere elektroner?

11. april 2013

Kan jeg som almindeligt menneske, uden partikel accelerator i køkkenet, producere elektroner? Sætter man en ledning i stikkontakten, skubber man jo bare...

Læs mere

Hvordan ændrer vakuum koge- og frysepunktet?

31. marts 2013

Ved vakuum ændres kogepunktet for vand. Ændres frysepunktet også? Og hvad sker der i en plantecelle og spalteåbning (stomata), når man vakuum køler plantemateriale?

Læs mere

Antirefleksbehandling af solcellepaneler

26. marts 2013

Hvordan virker Anti-refleksion belægninger på solceller? Og hvilken betydning har belægningen?
  

Læs mere

    4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14