– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15    

Centripetalkraft og centrifugalkraft

07. marts 2013

Jeg forstår ikke forskellen mellem centrifugalkraften og centripetalkraften. I min fysikbog står der at centrifugalkraften slet ikke findes, men bare er 'en følelse'.

Læs mere

Relativistisk kvantemekanik

16. februar 2013

Jeg har læst et svar på NBIs hjemmeside, og der er noget jeg ikke kan få til at passe. Det der sker er, at kvarken "går i stykker", og bliver til et sprøjt af farveløse partikler (protoner, neutroner osv.)"

Læs mere

Hvordan fungerer et induktionskomfur?

13. februar 2013

Hvordan fungerer et induktionskomfur?Et induktionskomfur - kan du kort forklare hvordan det varmer, og om det er en fordel fremfor et glaskeramisk komfur.
 

Læs mere

Hvad er atomkraft?

03. februar 2013

Hvad er atomkraft?Hvad er atomkraft? Hvad er atombomber? Og hvilke konsekvenser kan de have? Hvorfor skal der være atomkraft? Eller hvorfor ikke?
 

Læs mere

Noget om at holde på varmen?

08. januar 2013

Absorberer solens stråler forskelligt alt efter hvordan overfladens egenskaber, f.eks. farve, er? Hvad bliver hurtigst afkølet - en tallerken eller en kop suppe? Og hvorfor?

Læs mere

Beta henfald og antineutrinoer

06. januar 2013

Jeg kan godt forstå, at neutrinoer er en del af den energi der bliver udgivet ved henfald i en beta-kerne, og som gør, at de to dele - datterkernen og den nydannede elektron...

Læs mere

Kan man lave en motor der drives af magneter?

16. december 2012

Jeg har længe gået og rodet med ideen om at lave en "motor" som kun bliver drevet rundt af permanente magneter, og ikke andre former for ydre påvirkninger, såsom spoler, jernkerner og

Læs mere

Radioaktivitet og sjældne jordarter

16. december 2012

Jeg har læst mig frem til, at de sjældne jordarter alle er radioaktive, og derved slår det mig - hvordan kan man bruge radioaktive materialer i alt fra iPads, computere og mobiltelefoner til elbiler?

Læs mere

Kan skrottede atombomber bruges i A-kraft?

16. december 2012

Hvad kan man gøre ved det radioaktive materiale ved afmontering af en atombombe? Kan man bruge det til A-kraft? Og hvordan opbevarer man atomvåben og radioaktivt materiale?

Læs mere

De store spørgsmål om Higgs

14. december 2012

Hvad er Higgs i korte træk? Hvad er higgs-feltet? Hvad ville ske, hvis higgs ikke var blevet opdaget?, og hvad var din reaktion, da du hørte om higgs?

Læs mere

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15