– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Fysik

Spørgsmål om Fysik

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15    

Noget om at holde på varmen?

08. januar 2013

Absorberer solens stråler forskelligt alt efter hvordan overfladens egenskaber, f.eks. farve, er? Hvad bliver hurtigst afkølet - en tallerken eller en kop suppe? Og hvorfor?

Læs mere

Beta henfald og antineutrinoer

06. januar 2013

Jeg kan godt forstå, at neutrinoer er en del af den energi der bliver udgivet ved henfald i en beta-kerne, og som gør, at de to dele - datterkernen og den nydannede elektron...

Læs mere

Kan man lave en motor der drives af magneter?

16. december 2012

Jeg har længe gået og rodet med ideen om at lave en "motor" som kun bliver drevet rundt af permanente magneter, og ikke andre former for ydre påvirkninger, såsom spoler, jernkerner og

Læs mere

Radioaktivitet og sjældne jordarter

16. december 2012

Jeg har læst mig frem til, at de sjældne jordarter alle er radioaktive, og derved slår det mig - hvordan kan man bruge radioaktive materialer i alt fra iPads, computere og mobiltelefoner til elbiler?

Læs mere

Kan skrottede atombomber bruges i A-kraft?

16. december 2012

Hvad kan man gøre ved det radioaktive materiale ved afmontering af en atombombe? Kan man bruge det til A-kraft? Og hvordan opbevarer man atomvåben og radioaktivt materiale?

Læs mere

De store spørgsmål om Higgs

14. december 2012

Hvad er Higgs i korte træk? Hvad er higgs-feltet? Hvad ville ske, hvis higgs ikke var blevet opdaget?, og hvad var din reaktion, da du hørte om higgs?

Læs mere

Rummets krumning

09. december 2012

På samme måde, som lyset bliver krummet i et tyngdefelt ved at følge rummets struktur i feltet, vil lyset i dette tilfælde følge den eneste mulige vej, og følge rummets krumning.

Læs mere

Lys i kasse relativistisk

09. december 2012

Hvis vi kunne indeslutte og opbevare lys i en kasse - vil lyset så give kassen en massestigning efter formlen M=E/(C^2). Hvis ja - betyder det så, at lys i kraft af sin impuls og energi kan få rummet...

Læs mere

Går bevægelsen hurtigere end lyset?

09. december 2012

Hvis man forestiller sig, at man har en lang stang fra Solen, og ned til 1 meter fra jordoverfladen, og man så giver denne stang et skub; vil der så gå godt 8 minutter inden den bevæger sig i den anden ende?

Læs mere

Tiden i relativitetsteorien

08. december 2012

I hurtige rumskibe og overlydsfly går tiden langsommere, og der sker en rejse frem i tiden. Hvis denne hastighed tænkes placeret i en ring med en diameter på f.eks 1 kilometer, ville der da...

Læs mere

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15