– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Fysik

Spørgsmål om Fysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Spørgsmål om bølger i naturen

07. april 2016

Hvordan kan det være at stof, stråling, lys osv. bevæger sig i bølger, hvor kommer den egenskab fra ?  Jeg tænker her på de bølgelængder for lys og lyd og også for elektroner der bevæger sig gennem faste stoffer.

Læs mere

Tidsrejser frem i tiden

24. februar 2016

Hvis man forstiller sig, at man flyver i en raket med tæt på lyset hastighed. På Jorden er der nu gået 30 år. I raketten føles det eksempelvis som om, der kun er gået 10 minutter. Vil kroppen på piloterne i raketten ældes med 30 år eller 10 minutter?

Læs mere

Ohms lov og vekselstrøm

19. februar 2016

Forholder Ohms lov på samme måde i både jævnstrøm som i vekselstrøm? Spørgsmålet kommer af følgende: jeg er med på, at der kan bevæge sig enten flere eller flere elektroner igennem en spole med enten henholdsvis flere vindinger eller færre vindinger.

Læs mere

Bølgers udbredelseshastighed

14. januar 2016

Ifølge Maxwells ligninger afhænger lyshastigheden kun af de elektromagnetiske ”materialekonstanter” for det medie, som lyset udbreder sig i – dvs lyshastigheden er konstant i mediet...

Læs mere

Hvilke stoffer har den korteste halveringstid?

03. december 2015

Jeg skriver om urans heldfaldskæde/række. Er der en måde man kan lave en model på der viser det? Og hvilke stoffer har den korteste halveringstid, altså hvilke der er farligst.

Læs mere

Hvordan måler man det absolutte nulpunkt.....og afstanden til stjernerne?

29. november 2015

Jeg er af mine kursister blevet spurgt om, hvordan man måler de ekstremt lave temperaturer, som blandt andet findes i rummet. -273 grader, som er det absolutte nulpunkt, hvordan måler man det?

Læs mere

Atomkraftværker og uheld på atomkraftværker

14. november 2015

Hvad går der galt, når et atomkraftværk går i stykker? Hvor det er bedst at placere atomkraftværker? Og har vi gavn af Atomkraftværker?

Læs mere

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og naturkonstanterne?

15. september 2015

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og natur konstanterne? Som fx Newtons love og andre naturlove vi tager for givet. Vi syntes ikke at det fremgår i Big Bang teorien eller andre teorier.

Læs mere

To gode spørgsmål: Annihilation af atomet

03. september 2015

Hvorfor smelter elektronen ikke sammen med protonen? Protonen har en positiv ladning og elektronen har en negativ ladning, man skulle tro at de ville "smelte sammen" og dermed neutralisere hinanden

Læs mere

Fotoner i cirkelbevægelse

01. september 2015

Hvis en samling fotoner tænkes at rotere i en cirkel, vil deres impuls så bevirke, at de får et forøget strålingstryk, selvom lysets hastighed er konstant. Og hvis den cirkel, de roterer i, er mindre, vil det forøge...

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11