– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Vekselstrøm

25. juni 2018

Jeg undrer mig desuden over, hvordan vekselstrøm bevæger sig fremad - når nu hele pointen med vekselstrøm er, at det veksler retning hele tiden? Fx. bruges det til at flytte elektroner over lange afstande i masterne, men som jeg ser det, bør det ikke kunne komme nogle vegne, når nu det bevæger sig ligeså meget frem som tilbage.

Læs mere

Merkurs baneafvigelse

07. marts 2018

Jeg har læst, at Einsteins relativitetsteori ikke helt kan forklare Merkurs afvigelse fra banen beregnet ud fra Newtons tyngdelove. Selv om solvinden ikke har den store effekt, kan det så tænkes, at den tættere koncentration hvor Merkur har sin bane giver et bidrag til afvigelsen?

Læs mere

Gaslove

24. februar 2018

Jeg vil gerne vide hvor meget forskellige gasser udvider sig fra f.eks. atm. tryk, til 500 mbar absolut tryk. Hvad skal der tages højde for ved udregning af dette? Og er der forskel mellem hvor meget gasserne udvider sig (f.eks. N2, CO2, O2)?

Læs mere

Udfordringer ved vedvarende energi

29. januar 2018

Jeg har tænkt over hvorfor alle vores energikilder ikke er vedvarende energikilder, og hvad ulemperne og fordelene er ved dem? Hvordan kan det være så svært at lave den vedvarende energi fremfor energi med de fossile brandstoffer?

Læs mere

Pilotbølgeteorien

25. oktober 2017

Pilot wave: Så vidt jeg forstår afviser førende fysikere Pilot wave teorien. Hvorfor gør de det? Kan man helt udelukke at den er korrekt?

Læs mere

Hastighed og tid

27. august 2017

Hvis jeg klokken 12.00 starter med at flyve, hvor hurtigt og højt skal jeg flyve for at klokken er 12.00 hele tiden ?

Læs mere

Bruger et tomt køleskab mere energi end et fuldt?

26. april 2017

Forestil dig et tomt køleskab, der er på 5 grader. Så putter man en kølevare ind i køleskabet, der også er 5 grader. Vil køleskabet bruge mere strøm i længden, end hvis der ikke var noget deri?

Læs mere

Vejer man mindre ved ækvator?

20. marts 2017

Jeg har et spørgsmål om vægt, jeg har hørt at et menneske skulle veje mindre ved ækvator end i Danmark, på grund af centrifugalkraften, er det rigtigt, og isåfald hvor meget?

Læs mere

Teorien om Alting

05. marts 2017

Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Jeg undres over konsekvenserne af en forenet felt-teori, hvis/når en sådan findes: Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Eller med andre ord - frit efter Einstein: Man kommer til at tage terningerne fra Gud!

Læs mere

Termokaffes afkøling

14. november 2016

Her i huset har vi en diskussion omkring brugen af vores termokande J.

Min hustru mener, at man med fordel kan ”forvarme” termokanden ved at hælde varmt vand i den, og hælde det varme vand ud lige inden man hælder varm nybrygget kaffe i termokanden. Jeg mener at ”forvarmningen” ikke har nogen effekt.

Læs mere

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11