Om instituttet – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Om instituttet

The Niels Bohr Institute today

Niels Bohr Institutet er en sammensmeltning af de fire tidligere institutter for de fysiske fag ved Københavns Universitet: Astronomisk Observatorium, Ørsted Laboratoriet, Geofysisk Institut og Niels Bohr Institutet på Blegdamsvej.

Sammenlægningen skete 1. januar 1993 for at styrke forskningen og undervisningen i fysik ved universitetet. Forskningen spænder nu over astronomi, geofysik, partikelfysik, kvantefysik, nanofysik og biofysik.

Instituttet består af 10 forskningsgrupper og 12 forskningscentre, hvoraf de fem er Grundforskningscentre. Der er 145 fastansatte og projektansatte akademiske medarbejdere, 95 tekniske og administrative medarbejdere, 85 ph.d.-studerende samt cirka 130 gæsteforskere om året. Antallet af fysikstuderende er 710.

Den videnskabelige forskning har et stort internationalt samarbejde med førende forskergrupper på verdensplan.

Niels Bohr Institutet udnævnt til Historisk Sted
European Physical Society har erklæret Niels Bohr Institutet for Historisk Sted med stor international betydning for udviklingen indenfor fysik og forskning. Niels Bohr Institutet er valgt med denne begrundelse: "Det er her, grundlaget for atomfysikken og den moderne fysik blev skabt i et kreativt, videnskabeligt miljø inspireret af Niels Bohr i 1920'erne og 30'erne." Læs mere om dette her >>