– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Fysik

Spørgsmål om Fysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Falder alle legemer i frit fald lige hurtigt?

25. august 2015

Jeg har læst, at "Det er en fordel at være tung og have en tung cykel, når det går nedad". Men har også læst, at "alle legemer i frit fald falder lige hurtigt på samme sted, hvis man ser bort fra luftmodstand."

Læs mere

Hvad sker der når man flyver mod jordens rotation?

05. august 2015

Hvis Jorden omkring ækvator drejer med ca. 1600 km/t hvad sker der så hvis man flyver i samme retning i et normalt rutefly, der jo flyver med omkring 900 km/t?

Læs mere

Hvordan separerer man Deuterium?

05. juni 2015

Hvordan separerer man Deuterium?Som jeg har forstået indholder alt vand en procentdel Deuterium. Men hvordan separerer man Deuterium? Da Deuterium har større vægtfylde end almindeligt vand, burde det vel kunne separeres med centrifuger.

Læs mere

Varmeafgivelse og farve

02. juni 2015

Er en sort køler mere effektiv end eksempelvis en ufarvet aluminiumskøler? Der er jo noget om, at sort bedre optager varme, men virker det så også den anden vej, at det bedre afgiver varme?

Læs mere

Lydhastighed i is

21. maj 2015

En af mine elever (7. klasse) spurgte mig om hvorvidt lyden ville blive hurtigere, langsommere eller bevare sin hastighed når den gik igennem is – altså frossen vand.

Læs mere

Kvarker

28. marts 2015

Jeg undrer mig over hvad det er for en ”mekanisme” der gør, at der ikke findes langlivede baryoner med tre u og tre d kvarker, men kun uud og udd (proton og neutron).

Læs mere

Stød imellem α-partikler på CERN?

02. marts 2015

Når man smadrer protoner sammen i en accelereator som CERN, så smadres disse, men hvad hvis man skiftede protonerne ud med alpha-partikler (helium-4-kerner)? Alpha-partikler har jo boson-karakter.

Læs mere

Kan lysbølger slukke lysbølger?

01. marts 2015

Kan lysbølger slukke lysbølger?Kan lys-bølger udslukke hinanden ligesom lyd-bølger kan? Hvis ikke de kan, hvorfor så ikke?
 

Læs mere

Entanglede fotoner

09. februar 2015

Når nu entanglement virker øjeblikkeligt, uanset afstand, virker ovennævnte informationsoverførsel da ligeledes øjeblikkeligt (og altså hurtigere end lysets hastighed?)

Læs mere

Bevægelse hurtigere end lyset ?

29. januar 2015

Hvis man forestiller sig, at man har en lang stang fra Solen, og ned til 1 meter fra jordoverfladen, og man så giver denne stang et skub; vil der så gå godt 8 minutter inden den bevæger sig i den anden ende?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11