– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Fysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og naturkonstanterne?

15. september 2015

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og natur konstanterne? Som fx Newtons love og andre naturlove vi tager for givet. Vi syntes ikke at det fremgår i Big Bang teorien eller andre teorier.

Læs mere

To gode spørgsmål: Annihilation af atomet

03. september 2015

Hvorfor smelter elektronen ikke sammen med protonen? Protonen har en positiv ladning og elektronen har en negativ ladning, man skulle tro at de ville "smelte sammen" og dermed neutralisere hinanden

Læs mere

Fotoner i cirkelbevægelse

01. september 2015

Hvis en samling fotoner tænkes at rotere i en cirkel, vil deres impuls så bevirke, at de får et forøget strålingstryk, selvom lysets hastighed er konstant. Og hvis den cirkel, de roterer i, er mindre, vil det forøge...

Læs mere

Falder alle legemer i frit fald lige hurtigt?

25. august 2015

Jeg har læst, at "Det er en fordel at være tung og have en tung cykel, når det går nedad". Men har også læst, at "alle legemer i frit fald falder lige hurtigt på samme sted, hvis man ser bort fra luftmodstand."

Læs mere

Hvad sker der når man flyver mod jordens rotation?

05. august 2015

Hvis Jorden omkring ækvator drejer med ca. 1600 km/t hvad sker der så hvis man flyver i samme retning i et normalt rutefly, der jo flyver med omkring 900 km/t?

Læs mere

Hvordan separerer man Deuterium?

05. juni 2015

Hvordan separerer man Deuterium?Som jeg har forstået indholder alt vand en procentdel Deuterium. Men hvordan separerer man Deuterium? Da Deuterium har større vægtfylde end almindeligt vand, burde det vel kunne separeres med centrifuger.

Læs mere

Varmeafgivelse og farve

02. juni 2015

Er en sort køler mere effektiv end eksempelvis en ufarvet aluminiumskøler? Der er jo noget om, at sort bedre optager varme, men virker det så også den anden vej, at det bedre afgiver varme?

Læs mere

Lydhastighed i is

21. maj 2015

En af mine elever (7. klasse) spurgte mig om hvorvidt lyden ville blive hurtigere, langsommere eller bevare sin hastighed når den gik igennem is – altså frossen vand.

Læs mere

Kvarker

28. marts 2015

Jeg undrer mig over hvad det er for en ”mekanisme” der gør, at der ikke findes langlivede baryoner med tre u og tre d kvarker, men kun uud og udd (proton og neutron).

Læs mere

Stød imellem α-partikler på CERN?

02. marts 2015

Når man smadrer protoner sammen i en accelereator som CERN, så smadres disse, men hvad hvis man skiftede protonerne ud med alpha-partikler (helium-4-kerner)? Alpha-partikler har jo boson-karakter.

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11