– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Astrofysik

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Tyngdekraft på gasplanet

18. oktober 2012

Hvad der ville ske, hvis man nu havde en en gasplanet med en tyngdekraft, og kastede en bold ned på planeten. Hvad ville der ske når bolden ramte midterpunktet?

Læs mere

Har der været flere Universer?

17. oktober 2012

Universets start dateres til for ca. 13,7 mia siden, og man sætter man også grænser for alderen af universet, som det tidspunkt hvor der ikke er mere energi tilbage. Men hvad sker der så?

Læs mere

Hvordan opstår fotoner?

22. september 2012

Når en gassky trækker sig sammen, udsendes stråling i form af fotoner. Hvordan opstår disse fotoner? Jeg tænker specifikt på en sky af neutrale brint-molekyler, som kun er påvirket af...

Læs mere

Hvornår er det reelt fuldmåne?

11. september 2012

Jeg er både fotograf og fluefisker, og derfor har dette spørgsmål flere betydninger for mig. Hvornår er det reelt fuldmåne? Eller rettere: Hvornår er fuldmånen størst, når den er tæt ved horisonten?

Læs mere

Er der fejl i Almanakken?

13. august 2012

Den 11. august kl. 22:05 Jupiter 1,0° N f. Månen og 13. august kl. 21:46 Venus 0,3° N f. Månen. For begge de nævnte tider er månen endnu ikke gået op set fra København. Er det en fejl?

Læs mere

Hvad var det jeg så på himlen?

08. august 2012

Jeg skriver, fordi jeg virkeligt undrer mig over et objekt, jeg så på himlen sidste fredag. Objektet var lille som en satellit, og bevægede sig så hurtigt som en satellit, MEN med et...

Læs mere

Hvad er Van Allen bælterne?

10. juli 2012

Hvad er Van Allen bælterne?Jeg har længe undret mig over, hvad Van Allen bælterne er, og hvilken sammenhæng de har med magnetiske reversioner. Håber I kan forklare mig det.

Læs mere

Hvorfor opsluger Jupiter ikke sine måner?

09. juli 2012

Hvordan kan det være, at Jupiters måner, der kredser om planeten Jupiter, der har en meget stor tyngdekraft, og som man derfor skulle tro ville tiltrække de små måner, ikke opsluger dem?

Læs mere

Større kometaktivitet i perioder?

13. juni 2012

Der skrives i bøger om geologiske perioder i fortiden, at der i kultiden var stor kometaktivitet. Ved man, at nogle perioder i fortiden var mere aktive end andre med kometer?

Læs mere

Universets udvikling

04. maj 2012

Du hævder, at Universet ikke er uendeligt, samt at Hubbles lov ikke gælder på de store afstande. Det må betyde, at lovene om homogenitet og isotropi ikke gælder?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11