– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?

18. september 2014

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?Vi er nogle fysiklærerstuderende, som har sat os for at lave et undervisningsforløb om Månens bane og faser. Vi er dog kommet lidt i knibe, da Månens bane åbenbart ikke ligger helt fast.

Læs mere

Kan man forudsige gammaglimt?

08. august 2014

Hvis Cerns målinger af overlys neutrinoer passer, ville man så ikke kunne forudsige et gammaglimt fra et sort hul i en hypernova? Og hvad ville det kræve at standse et gammaglimt på kurs mod jorden?

Læs mere

Hvad vejer Universet?

17. juni 2014

Er der lavet et estimat af Universets vægt, og her mener jeg af det stof vi kan se og agere med. Ikke dark matter + energy. Hvis ja, hvad er det, og hvordan beregnes det?

Læs mere

Hvad så jeg på himlen der blinkede?

14. maj 2014

Hvad så jeg på himlen der blinkede?Mig og kæreste gik en aftentur her forleden. Jeg kiggede op på sjernerne, og så noget der lyste kraftigt, siden mere svagt, og også blinkede. Hvad var det?

Læs mere

Solen, Big Bang og er der liv i universet?

12. februar 2014

Vores SOL er begyndt at udvide sig langsomt. Passer det ikke fint med, at solen er midaldrende, og derfor har brugt ca. halvdelen af sit stof, og derfor ikke længere kan fastholde sit stof?

Læs mere

Hvorfor drejer alting i universet rundt?

10. februar 2014

Hvorfor drejer alting i universet rundt?Hvis man kigger på universet som en helhed, er der ikke noget som står stille, det hele drejer rundt om noget. Elektronerne om atomkernen, jorden omkring solen, og solen omkring...

Læs mere

Astronomisk definition af tusmørke

18. januar 2014

En defination på tusmørke?Er det muligt at få en klar og præcis definition på hvornår hhv. borgerligt, nautisk og astronomisk tusmørke begynder (dvs. hvor mange grader solen er under horisonten),

Læs mere

Hvorfor pulserer Cepheider?

30. december 2013

En cepheide pulserer jo, men hvad er det for en proces. der sker når den pulserer? 
 

Læs mere

Hvad var ildkuglen jeg så på himlen over Grønland?

18. december 2013

I sidste uge, den 9. eller 10. dec. 2013, var der en kæmpe komet eller en ildkugle(r) som fløj over Ilulissat, Grønland. Folk der oplevede den siger, at det første de hørte var noget der gnitrede meget højt...

Læs mere

Hvor kan jeg lytte til Radio astronomi?

12. november 2013

Jeg har ledt og ledt på nettet (forgæves) - Hvor kan jeg lytte til Radio astronomi, uden andet halløj end min pc?
 

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11