– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Astrofysik

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvordan så stjernehimlen ud i stenalderen?

18. juni 2015

Så stjernehimlen i stenalderen ud som i dag, når vi står på jorden og kigger op? Med stenalderen mener jeg for 300.000 år siden, da Neanderthalermennesket levede, for 60.000 år siden...

Læs mere

Stråling i rummet

22. maj 2015

Jeg har et vigtigt spørgsmål som jeg ikke selv har kunne få svar på. Jeg har læst om radioaktivitet og strålinger, osv...Så mit spørgsmål er: Er det godt at der er radioaktivitet i rummet?

Læs mere

Hvordan finder man hjem igen, når man navigerer ud i rummet?

23. april 2015

Hvis man rejser fra Jorden i pkt. Nul på en given datotid. Så vil problemet i forhold til at finde tilbage være, at udgangspunktet flytter sig. Eksempel: Har du en båd der ligger for anker, og du sejler væk i en

Læs mere

Universets skabelse

26. februar 2015

Hvis alt stof var samlet i 1 singularitet, som herefter eksploderede, og tilførte vores univers den energi det indeholder. Kan man så beregne hvilken masse der blev konverteret til energi for at denne ændring

Læs mere

Sol, planet eller stjerne?

17. januar 2015

Sol, planet eller stjerne?Vi er blevet uenige om, hvorvidt Solen er en stjerne eller en planet? Vi har kunnet læse os frem til, at Solen er en stjerne, men vi undrer os over, om Solen også kan betragtes som en planet.

Læs mere

Intelligent liv i universet?

16. januar 2015

Intelligent liv i universet?Jeg har nogle spørgsmål, som jeg ikke kan finde svaret på nogle steder, og jeg vil høre om du kunne hjælpe mig. Kan man udforske hele universet? Og er der mulighed for intelligent liv i rummet? 

Læs mere

Månens op og nedgang

07. januar 2015

Står månen op i Øst eller Vest? Månen stod smuk op på Limfjorden. Står den op samme sted hver dag (hvis man står samme sted)?
 

Læs mere

Er Marsstøv magnetisk?

23. september 2014

Er Marsstøv magnetisk?Jeg ved, at ca. 3 % af støvet består af magnetiske stoffer. Vil det så sige, at det kun er de 3 % der vil blive tiltrukket af en magnet, eller ville man kunne tiltrække næsten 100%?

Læs mere

Paralaksemetoden til astronomisk afstandsbedømmelse

22. september 2014

Paralaksemetoden til astronomisk afstandsbedømmelseHvis vi sætter afstanden fra Jorden til Solen = 150 mill. km. og måler parallaksevinklen til en stjerne = 1 grad, vil afstanden til stjernen da være = 13500 millioner km.? 

Læs mere

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?

18. september 2014

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?Vi er nogle fysiklærerstuderende, som har sat os for at lave et undervisningsforløb om Månens bane og faser. Vi er dog kommet lidt i knibe, da Månens bane åbenbart ikke ligger helt fast.

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11