– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Tyngdekraften

24. november 2015

Hvis nu solen eksempelvis på et øjeblik forsvandt, ville jorden så med det samme forlade sit kredsløb om solen? Eller ville der gå de ca. 8 minutter, som det tager lyset at nå jorden?

Læs mere

Hvor stor er en stjerne?

21. november 2015

Hvor stor er en stjerne?Hvor stor er en stjerne? Mit barnebarn, Gustav, på 7 år spurgte mig forleden dag om, hvor stor en stjerne er? Jeg har googlet emnet, uden resultat, hvorfor jeg videresender hans spørgsmål.

Læs mere

Hvorfor er den kosmiske baggrundsstråling et bevis på Big Bang?

23. juni 2015

Hvorfor er den kosmiske baggrundsstråling et bevis på Big Bang?Man kan se en Boltzmann fordeling på 2,7K overalt, og man siger, at den er kølet ned fra 3-4000 K da universet blev gennemsigtigt. MEN, hvordan ville det se ud hvis universet var statisk

Læs mere

Hvordan så stjernehimlen ud i stenalderen?

18. juni 2015

Så stjernehimlen i stenalderen ud som i dag, når vi står på jorden og kigger op? Med stenalderen mener jeg for 300.000 år siden, da Neanderthalermennesket levede, for 60.000 år siden...

Læs mere

Stråling i rummet

22. maj 2015

Jeg har et vigtigt spørgsmål som jeg ikke selv har kunne få svar på. Jeg har læst om radioaktivitet og strålinger, osv...Så mit spørgsmål er: Er det godt at der er radioaktivitet i rummet?

Læs mere

Hvordan finder man hjem igen, når man navigerer ud i rummet?

23. april 2015

Hvis man rejser fra Jorden i pkt. Nul på en given datotid. Så vil problemet i forhold til at finde tilbage være, at udgangspunktet flytter sig. Eksempel: Har du en båd der ligger for anker, og du sejler væk i en

Læs mere

Universets skabelse

26. februar 2015

Hvis alt stof var samlet i 1 singularitet, som herefter eksploderede, og tilførte vores univers den energi det indeholder. Kan man så beregne hvilken masse der blev konverteret til energi for at denne ændring

Læs mere

Sol, planet eller stjerne?

17. januar 2015

Sol, planet eller stjerne?Vi er blevet uenige om, hvorvidt Solen er en stjerne eller en planet? Vi har kunnet læse os frem til, at Solen er en stjerne, men vi undrer os over, om Solen også kan betragtes som en planet.

Læs mere

Intelligent liv i universet?

16. januar 2015

Intelligent liv i universet?Jeg har nogle spørgsmål, som jeg ikke kan finde svaret på nogle steder, og jeg vil høre om du kunne hjælpe mig. Kan man udforske hele universet? Og er der mulighed for intelligent liv i rummet? 

Læs mere

Månens op og nedgang

07. januar 2015

Står månen op i Øst eller Vest? Månen stod smuk op på Limfjorden. Står den op samme sted hver dag (hvis man står samme sted)?
 

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11