– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvor kan jeg lytte til Radio astronomi?

12. november 2013

Jeg har ledt og ledt på nettet (forgæves) - Hvor kan jeg lytte til Radio astronomi, uden andet halløj end min pc?
 

Læs mere

Hvad er det for nogle stjerner?

30. oktober 2013

Ned mod horisonten er der en noget uklart samling stjerner lige over horisonten. Det ligner nærmest en meget lille Karlsvogn. hvad hedder de? – hvilket stjernebillede er de med i?

Læs mere

Nogle spørgsmål om det uendelige univers

24. oktober 2013

Kommer der mere energi i universet, da det udvider sig og vakuum indeholder energi? Hvis universet er uendeligt, vil dette så kræve uendelig energi? Stopper tiden ved maksimal entropi?

Læs mere

Hvorfor skifter datoen ved midnat?

12. juni 2013

Jeg undrer mig over, hvorfor vi siger, at et nyt døgn begynder kl.: 00.00.00. Det vil måske være lettere at skille døgnene ad når solen står højest på himlen, eller den går ned/op.

Læs mere

Jupiters skyer

11. juni 2013

Hvorfor har Jupiter striber?
 
 

Læs mere

Big Bang og relativitetsteori

19. april 2013

Umiddelbart lige efter Big Bang var energiniveauet formentligt meget højt, relativistisk? Gik tiden langsommere? Afstanden forkortet? Massen forøget? Kan det beregnes?

Læs mere

Hvor stort er universet?

19. april 2013

Det siges, at verdensrummet er uendeligt. Det siges også, at der intet var før Big Bang, som fandt sted for ca. 13,7 mia. år siden. I disse to påstande ligger der dog for mig en modstrid.

Læs mere

Hvor bliver de udsendte fotoner i Universet af?

16. februar 2013

Hvad sker der med en lysstråle fra et lys der udsendes fra et himmellegeme, og efter tid rammer et legeme, der gør at vi kan se dette. Henfalder det eller fortsætter det sin rejse i uendelighed?

Læs mere

Hvor runde er stjerner?

30. januar 2013

Hvor runde er stjerner?Hvis stjerner indskrives i kuglekonstruktioner, er der så forskel på hvor perfekt runde de er? Er kæmpestjerner generelt mere perfekte runde kugler end mindre stjerner som f.eks. Solen?

Læs mere

Hvordan forsøgte man at måle parallakse på Tycho Brahes tid?

15. november 2012

Hvordan forsøgte man at måle parallakse på Tycho Brahes tid når nu alle stjerner sad i samme afstand på fixstjerne himlen? Altså hvordan og hvilke vinkler målte man i praksis sommer/efterår?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11