– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > ? om Astrofysik

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Sorte huller og Mørkt stof

21. april 2012

Sorte huller og Mørkt stofHvad sker der når/hvis mørkt stof falder ind i et sort hul? Er der en særlig stråling, eller vil det ikke falde ind i det sorte hul, og i så fald hvorfor?

Læs mere

Hvorfor er vi tilsyneladende i universets centrum?

30. marts 2012

Hvorfor er vi tilsyneladende i universets centrum?Hvis man kikker i alle retninger på himlen, kan man registrere galakser fra det meget tidlige univers. Hvorfor er vi tilsyneladende i centrum?

Læs mere

Hvordan observeres Big Bang?

30. marts 2012

Hvordan kan man observere Big Bang? Jeg har læst at universet kan udvide sig med overlys hastighed, så jeg kan derfor ikke forstå hvordan vi stadig kan observere strålerne?

Læs mere

Parallaksemetoden til afstandsbestemmelse

26. februar 2012

Parallaksemetoden til afstandsbestemmelseKan man bruge Parallaksemetoden til at udregne f.eks afstanden til en måne, hvis du er f.eks. befinder dig på jupiter?

Læs mere

Hvorfor navngives galakser med bogstaver og tal?

23. februar 2012

Hvorfor navngiver galakser med bogstaver og tal (som fx: "M63/NGC 5055"), fremfor deciderede navne eller ord, der vel er nemmere at huske? Den viste: Ringtågen i Lyren er M57

Læs mere

Den kosmiske baggrundsstråling

21. februar 2012

Vil man kunne påvise spektrallinier i  mikrobølge-baggrundsstrålingen ?
 

Læs mere

Rødforskydning eller hvad?

09. februar 2012

Er vi absolut sikre på, at der ikke kan være en eller anden form for vekselvirkning mellem den foton der er på vej fra en fjern galakse, og de virtuelle partikler den måtte møde på sin vej?

Læs mere

Hvad skal der til for at kolonisere en anden planet?

30. januar 2012

Hvad skal der til for at kolonisere en anden planet?Og hvad skal der til for at kolonisere en anden planet? Ved en kolonisering vil man skulle genskabe en balancerede natur og fødekæde - hvordan ville man kunne gøre det?

Læs mere

Hvorfor foregår fusionsreaktionen "kontrolleret" i Solen?

25. januar 2012

Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan finde svar på. Hvorfor foregår fusionsreaktionen "kontrolleret" i Solen?
 

Læs mere

Hvad er forskellen på mørkt stof og sort energi?

25. januar 2012

Hvad er forskellen på mørkt stof og sort energi?Jeg har læst at man aldrig må forveksle sort energi med sort stof. Hvorfor afskriver man en sammenhæng, når det virker som om, at man står lidt på bar bund med at forstå begge dele..?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11