– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Astrofysik

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvorfor opsluger Jupiter ikke sine måner?

09. juli 2012

Hvordan kan det være, at Jupiters måner, der kredser om planeten Jupiter, der har en meget stor tyngdekraft, og som man derfor skulle tro ville tiltrække de små måner, ikke opsluger dem?

Læs mere

Større kometaktivitet i perioder?

13. juni 2012

Der skrives i bøger om geologiske perioder i fortiden, at der i kultiden var stor kometaktivitet. Ved man, at nogle perioder i fortiden var mere aktive end andre med kometer?

Læs mere

Universets udvikling

04. maj 2012

Du hævder, at Universet ikke er uendeligt, samt at Hubbles lov ikke gælder på de store afstande. Det må betyde, at lovene om homogenitet og isotropi ikke gælder?

Læs mere

Sorte huller og Mørkt stof

21. april 2012

Sorte huller og Mørkt stofHvad sker der når/hvis mørkt stof falder ind i et sort hul? Er der en særlig stråling, eller vil det ikke falde ind i det sorte hul, og i så fald hvorfor?

Læs mere

Hvorfor er vi tilsyneladende i universets centrum?

30. marts 2012

Hvorfor er vi tilsyneladende i universets centrum?Hvis man kikker i alle retninger på himlen, kan man registrere galakser fra det meget tidlige univers. Hvorfor er vi tilsyneladende i centrum?

Læs mere

Hvordan observeres Big Bang?

30. marts 2012

Hvordan kan man observere Big Bang? Jeg har læst at universet kan udvide sig med overlys hastighed, så jeg kan derfor ikke forstå hvordan vi stadig kan observere strålerne?

Læs mere

Parallaksemetoden til afstandsbestemmelse

26. februar 2012

Parallaksemetoden til afstandsbestemmelseKan man bruge Parallaksemetoden til at udregne f.eks afstanden til en måne, hvis du er f.eks. befinder dig på jupiter?

Læs mere

Hvorfor navngives galakser med bogstaver og tal?

23. februar 2012

Hvorfor navngiver galakser med bogstaver og tal (som fx: "M63/NGC 5055"), fremfor deciderede navne eller ord, der vel er nemmere at huske? Den viste: Ringtågen i Lyren er M57

Læs mere

Den kosmiske baggrundsstråling

21. februar 2012

Vil man kunne påvise spektrallinier i  mikrobølge-baggrundsstrålingen ?
 

Læs mere

Rødforskydning eller hvad?

09. februar 2012

Er vi absolut sikre på, at der ikke kan være en eller anden form for vekselvirkning mellem den foton der er på vej fra en fjern galakse, og de virtuelle partikler den måtte møde på sin vej?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11