– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2017

 
Nyheder 2017

    1 2 3    

ESA’s nyeste generation af satellitter kan afsløre fremtidige havvandsstigninger

03. oktober 2017

Den nordøstlige Grønlandske isstrøm (NEGIS), der deler sig i tre enorme gletsjere, holder på en ismængde svarende til en global havvandsstigning på cirka 1 meter. Satellitter være med til at afdække fremtidens havstigninger.

Læs mere

ALMA og Rosetta finder Freon-40 i rummet

02. oktober 2017

Jagten på molekyler, som kan afsløre liv udenfor Jorden, har været i gang i lang tid. Freon-40, som er et organohalogen er nu fundet i gasform både omkring en babystjerne og ved en komet.

Læs mere

Produktion af nyt ’byggemateriale’ peger frem mod en kvantecomputer

01. oktober 2017

Forskere fra Center for Quantum Devices ved Niels Bohr Institutet har i samarbejde med amerikanske kolleger vist, hvordan man kan producere og bruge et særligt ’byggemateriale’ til registrering af majorana-partikler.

Læs mere

Stjernedannelse påvirkes af lokale forhold i rummet

15. september 2017

Tre forskere fra Astrofysik og Planetforskning har gennemført omfattende computersimuleringer af stjerners dannelse, og konklusionen er, at den nuværende ’grundmodel’ et godt stykke ad vejen kun beskriver...

Læs mere

Microsoft åbner kvantecenter på Københavns Universitet

06. september 2017

Københavns Universitet er omdrejningspunkt i en ambitiøs Microsoft-investering på et trecifret millionbeløb. It-giganten og universitetet har i dag underskrevet en flerårig samarbejdsaftale om udviklingen af en ny supercomputer - en såkaldt kvantecomputer. Det er et projekt, der åbner enorme nye muligheder for videnskab og teknologi.

Læs mere

200 års vedvarende vulkanudbrud gav pludselige klimaforandringer på den sydlige halvkugle

05. september 2017

Forskere fra Is og Klima ved Niels Bohr Institutet har bidraget til kortlægning af effekterne af voldsomme vulkanudbrud i Antarktis for 17.700 år siden.
 

Læs mere

Livets 5 første dage kan beskrives af 4 simple regler

23. august 2017

Fra en ægcelle befrugtes af en sædcelle til den når livmoderens trygge omgivelser går 5 dage. Forskere har nu knækket koden til, hvordan livet kan udvikle sig disse første 5 dage helt uden moderens støtte og indblanding.

Læs mere

Bohr-forskere afslører gigantisk ferskvandsudslip i Grønland

18. august 2017

Hvert af disse udslip har udløst en energi svarende til op mod 240 Hiroshima-bomber, og et nyt udslip er lige om hjørnet. Nogle af fotografierne blev taget af en amerikansk spionsatellit.

Læs mere

Malariaparasitter udspioneret ved -196 Celsius

08. august 2017

Ved at kombinere to avancerede mikroskopteknikker er det lykkedes et internationalt forskerhold under ledelse af postdoc Sergey Kapishnikov fra Niels Bohr Institutet at skaffe ny viden om malariaparasitters hærgen.

Læs mere

Smart atomsky løser Heisenbergs observationsproblem

14. juli 2017

Smart atomsky løser Heisenbergs observationsproblemEt af fysikkens mest fundamentale principper, "Quantum Back Action", er blevet udfordret af forskere fra Niels Bohr Institutet, der har brugt laserlys til at forbinde en vibrerende membran med cæsiumatomer.

Læs mere

    1 2 3