– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2013

 
Nyheder 2013

1 2 3    

Gaia på mission til Mælkevejens milliarder af stjerner

16. december 2013

Den 19. december opsendes Gaia Satellitten, som skal foretage de hidtil mest præcise opmålinger af Mælkevejens milliarder af stjerner. Gaia er en astrometrisk satellit, der måler stjerners positioner, afstande og bevægelser.

Læs mere

Vejrudsigten for julen - hvid jul?

12. december 2013

Kommer der stormvejr igen og måske snestorm? Nej, vi får ingen hvid jul, vurderer Niels Bohr Institutets vejrmand, meteorolog Aksel Walløe Hansen.
 

Læs mere

Eksplosiv vækst af ung stjerne

04. december 2013

Ny forskning fra Niels Bohr Institutet viser, at en nydannet ung stjerne i Mælkevejen havde en så eksplosiv vækst, at den i starten var ca. 100 gange mere lysstærk end den er nu.

Læs mere

Niels Bohr Institutet udnævnt til Historisk Sted

02. december 2013

European Physical Society har erklæret Niels Bohr Institutet for Historisk Sted med stor international betydning for udviklingen indenfor fysik og forskning.
 

Læs mere

Nedbrydning udnyttes til opbygning af kvanteinformation

24. november 2013

Normalt, når forskerne arbejder med behandling af kvanteinformation, gør de alt for at undgå, at informationen nedbrydes. Nu har forskere på NBI vendt billedet rundt og udnytter nedbrydningen til at skabe entanglement

Læs mere

Monster gammaglimt i vores kosmiske nabolag

21. november 2013

Gammaglimt er voldsomme udbrud af gammastråling i forbindelse med eksploderende kæmpestjerner. Forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har for første gang observeret et usædvanligt kraftigt gammaglimt i det relativt nære

Læs mere

Fabiola Gianotti tildeles Niels Bohr Institutets Æresmedalje

01. november 2013

LHC-acceleratoren kører på 'woman power', forlyder det på CERN. En af de helt store kvindelige topforskere er partikelfysiker Fabiola Gianotti, der i fire år har været videnskabelig leder af en af de to store internationale

Læs mere

Niels Bohr Institutet med i forskningsprojektet IceCube på Sydpolen

18. oktober 2013

Niels Bohr Institutet bliver nu officielt optaget som fuldt medlem af IceCube kollaborationen. IceCube er en enorm partikeldetektor, der er bygget ind i 1 kubikkilometer is på Sydpolen.

Læs mere

Nobelprisen i fysik for Higgs-mekanismen

09. oktober 2013

Nobelprisen i fysik 2013 blev tildelt Peter W. Higgs og Francois Englert for "den teoretiske opdagelse af en mekanisme, der bidrager til forståelsen af de subatomare partiklers masse og Higgs bosonen

Læs mere

Fransk fysiker modtager Niels Bohr Guldmedaljen

07. oktober 2013

Den fremtrædende franske fysiker, Alain Aspect modtager i dag Niels Bohr Guldmedaljen. Medaljen overrækkes på Carlsberg Akademi med deltagelse af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Læs mere

1 2 3