– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

 
Navnligt Navne 2017/18

1 2 3 4    

Fra musiker til professor i kvantefysik

13. maj 2018

Peter Krogstrup Jeppesen har gjort lynkarriere indenfor et kompliceret forskningsområde, og efter en kun forholdsvis kort periode i fysikkens verden kan han nu kalde sig professor i kvantefysik.

Læs mere

Charles Marcus udnævnt til medlem af U.S. National Academy of Sciences

09. maj 2018

Tillykke til Charles Marcus, med sin udnævnelse til medlem af United States National Academy of Sciences. Charles Marcus er professor og centerleder for Center for Quantum Devices (Qdev) ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Læs mere

Carlsbergfondet støtter eftersøgningen efter skjulte partikler med en bevilling på 4,4 millioner kr.

25. april 2018

Oleg Ruchayskiy, lektor i forskergruppen Eksperimentel subatomar fysik, modtager en bevilling på 4,4 millioner kr. fra Carlsbergfondet til forskning i mørkt stof, stoffets oprindelse og eftersøgningen efter nye, subatomare partikler.

Læs mere

Ph.d.-studerende modtager NBIs instruktorpris for undervisning i Lineær Algebra

23. april 2018

For kun anden gang uddeles prisen for bedste instruktor på Niels Bohr Institutet. Prisen uddeles to gange om året for henholdsvis blok 3+4 og blok 5+1+2. Prisen er indstiftet af undervisningsudvalget på opfordring af Fysisk Fagråd.

Læs mere

Eugene Polzik modtager for anden gang ERC’s Advanced grant på 16,2 mio. kr.

12. april 2018

Siden ERC Advanced Grant blev etableret for ti år siden i 2008, er der blevet tildelt 50 af disse særlige bevillinger til danske forskere. Eugene Polzik er den første forsker fra Danmark, der har fået tildelt denne bevilling to gange.

Læs mere

Markus Ahlers modtager 7,3 millioner kr, til at finde kilderne til kosmiske neutrinoer

30. januar 2018

Markus Tobias Ahlers, Adjunkt i forskningsgruppen Teoretisk partikelfysik og kosmologi på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet, modtager en Villum Young Investigator bevilling på 7.350.000,- kr, til at finde kilderne til kosmiske neutrinoer.

Læs mere

Giorgos Leloudas får knap 10 millioner til at undersøge de ”sorteste” af de sorte huller i universet

26. januar 2018

Forskningen i de sorte huller i centrum af galakserne, får nye kræfter med en Villum Young Investigator bevilling på 9.906.646,- kr. til lektor Giorgos Leloudas ved DARK Cosmology Centre.

Læs mere

Mark Rudner er årets underviser i 2017 på Niels Bohr Institutet

25. januar 2018

Jens Martin Prisen, der er Niels Bohr Institutets årlige undervisningspris, blev på årets Kick-off den 25. januar 2018 tildelt Mark Spencer Rudner for hans undervisning på bachelorkurset ”Condensed Matter Physics 1 (CMP1)”

Læs mere

Lars Egstrøm Kristensen får 9,3 millioner til at lede efter livets byggesten i universet

25. januar 2018

Fra døde molekyler til liv – men hvordan? Lars Egstrøm Kristensen, adjunkt på Astro og Planetforskning, har fået 9.368.760,- kr, som en af tre bevillinger fra Villum Young Investigator programmet, som er gået til Niels Bohr Institutets forskere.

Læs mere

Klimaforskningen får en bevilling på 4,5 millioner fra Carlsberg Fondet

12. december 2017

Carlsberg Fondet støtter med 4,5 millioner kroner til et klimaprojekt, der vil give ny viden om mekanismerne bag fortidens pludselige klimaændringer, og dermed forbedre vores evne til at håndtere risikoen for fremtidens bratte klimaændringer.

Læs mere

1 2 3 4