– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Geofysik

    1 2 3 4 5 6 7    

Hvordan bliver en orkan dannet?

31. januar 2013

Hvordan bliver en orkan dannet?Hvordan bliver en orkan dannet? Vil der komme flere orkaner i fremtiden når (hav)temperaturene stiger, og kommer over 27 grader? Hvorfor stiger temperaturen mest i Sibirien?

Læs mere

Hvad kan vi gøre for at ændre klodens klima?

22. september 2012

Hvad det ville betyde, hvis vi kunne reflektere solens stråler i en kontrolleret mængde - her tænker jeg på eksperimenter, hvor man på bjergtoppe har lavet reflektioner med...

Læs mere

Hvorfor er havniveauet ændret?

06. december 2011

Hvorfor er havniveauet ændret?For at holde gryden i kog med de sidste nye oplysninger fra Videnskabens Verden. Havet er sunket med 6 m.m., og hvad er så årsagen? Måske afsmeltning af is, samt 20% luft i isen?

Læs mere

Opstår der en balance, således at man bliver vægtløs, inden man når til centrum af jorden?

27. august 2011

Opstår der en balance, således at man bliver vægtløs, inden man når til centrum af jorden?Vil det ikke være sådan, at der et eller andet sted på vejen, vil opstå en balance, således at man bliver vægtløs, inden man når til centrum af jorden?

Læs mere

Er solopgangen lysere end solnedgangen?

20. august 2011

Er solopgangen lysere end solnedgangen?Vi har i klassen haft en diskussion om farven på solopgang og -nedgang. Min påstand er, at solopgangen ser lysere ud end solnedgangen, som ofte har en rødlig farve.

Læs mere

Islandske askeskyer og flytransport

30. maj 2011

Askeskyer fra vulkanudbrudHvor høj er maksimumshøjden for de forskellige skytyper, og hvordan kan en usynlig askesky lamme al lufttrafik 6000 km. fra det sted, hvor vulkanudbruddet finder sted?

Læs mere

Ure på GPS satellitter

11. februar 2011

Ure på GPS satellitterIfølge den almene relativitet, så går tiden hurtigere, jo mindre effekt der er fra tyngde kraften. Og derfor går urene i satellitter 45 mikrosekunder hurtigere end urene på jorden pr. dag...

Læs mere

Varmestråling til rummet

10. februar 2011

Varmestråling til rummetJeg har hørt i radioen, at varmen forsvinder ud i verdensrummet når der er skyfrit. Det er vel luften der bærer varmen, og nogle km oppe er luften jo meget tynd, altså ikke noget til at bære...

Læs mere

Global middeltemperatur

26. november 2010

Global middeltemperaturDen globale temperatur ser ud til at variere på en systematisk måde gennem året. Det kan klimamodellerne formentlig også forudsige - ellers er de jo fejlbehæftede eller i det mindste mangelfulde.

Læs mere

Tidsmåling i GPS og UTC tid

16. oktober 2010

Tidsmåling i GPS og UTC tidDe såkaldte "Frankfurt ure" er, så vidt jeg ved, styret af en radiosender og viser Local Time. I Danmark UTC+1 (sommertid UTC+2). GPS udstyr har ofte et tidsdisplay. Min GPS (Garmin Etrex)...

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7