– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Spørgsmål om Geofysik

    1 2 3 4 5 6 7    

Hvordan er "guldmassen" endt på jorden?

13. april 2014

Hvordan er Man siger populært, at vi stammer fra stjernestøv, men hvor bogstaveligt skal vi tage det med "støv"? Hvordan er "guldmassen" endt på Jorden? Nogle svarer, at den er kommet med kometer/meteorer osv. og ja, det er jo sådan himmellegemer fødes og vokser, men...

Læs mere

Hvad skyldes Halo om solen?

08. april 2014

Hvad skyldes Halo om solen?I tidsrummet ca. kl. 12.15-15.00 var vi vidne til, at der rundt om solen var opstået en slags "sol glorie". Ved ikke om andre så det, eller hvad den fysiske forklaring kunne være

Læs mere

Er partikler fra flybrændstof skadelige?

14. marts 2014

Er partiklerne fra flybrændstof skadelige?Mange af mine venner er bekymrede for de partikler, som udskilles i flyenes brændstof, og nogle hævder ovenikøbet, at de skadelige stoffer bevidst tilsættes af hemmelige x-mænd.

Læs mere

Er kuldioxid i atmosfæren kun en dårlig ting?

14. marts 2014

Primo Levi kemist skriver om det lykkelige Co2, netop et grundstof som gør at vi trækker vejret, samt kan tale og skrive, men det virker desværre ikke som om politikerne og miljøfolkene deler...

Læs mere

Jordens middeltemperatur og rumskrot

22. december 2013

Kan de enorme bælter af Rumskrot omkrig jorden være den virkelige årsag til den globale temperaturstigning?
 

Læs mere

Hvordan opstod Jordens kerne?

19. november 2013

Jeg interesserer mig rigtigt meget for fysik, kemi og Jordens indre struktur. Jeg har søgt og søgt for at finde ud af, hvordan Jordens indre kerne opstod, men jeg kan ikke finde noget. Vil i hjælpe mig?

Læs mere

Sekskantede mønstre i naturen

13. oktober 2013

Hvorfor har naturen en tendens til at samle sig i sekskanter. F.eks når jord trækker sig sammen kommer der sekskanter i jorden hvor revnerne er, og søjlebasalt er også sekskantet.

Læs mere

Hvorfor falder luftens temperatur med højden?

10. juni 2013

Jeg var en gang sammen med en del fysiklærere fra folkeskolen, som morede sig over et naivt spørgsmål der lød: Når varm luft søger opad, hvorfor er luften så koldere længere oppe?

Læs mere

Er Kalmebæltet et godt sted at opholde sig i et år?

23. april 2013

Ville Kamlebæltet være et god løsning, hvis man gerne ville befinde sig midt ude på internationalt farvand i et år, eller ville der være et sted der er bedre at opholde sig på havet?

Læs mere

Skaber vi selv drivhuseffekten?

25. marts 2013

Jeg har to spørgsmål til brevkassen: 1. Er det ikke Co2 vi selv udånder? 2. Og er vi med 6 milliarder mennesker ikke et stort tilskud til drivhuseffekten?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7