– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Nyheder

Nyheder i 2015

1 2 3    

KU-studerende vinder guld i USA for Mars-mos projekt

02. oktober 2015

Kan vi udvikle en mos, som kan overleve og vokse på Mars? Det besluttede en gruppe studerende fra Center for Synthetic Biology og Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet sig for at prøve.

Læs mere

Rumstationen set fra Chile

08. september 2015

Her et lidt specielt billede af den internationale rumstation med Andreas Mogensen ombord, der er taget af en ph.d.-studerende fra Århus, René Tronsgaard Rasmussen, der sidder ved kikkerten og holder øje med planeterne.

Læs mere

Fysik har fuldt hus af nye studerende

17. august 2015

Fysik har fuldt hus af nye studerendeNiels Bohr Institutet har i år optaget 158 nye studerende. Det betyder, at fysikstudiet er fuldt booket op. Vi har virkelig fået fuldt hus af dygtige folk. 26 af de kommende studerende har over 12 i gennemsnit, og det samlede gennemsnit ligger på

Læs mere

Kvantenetværk: Frem og tilbage er ikke lige langt!

27. juli 2015

Kvantenetværk: Frem og tilbage er ikke lige langt!Forskere fra Niels Bohr Institutet har opdaget og demonstreret en ny type fotoniske kanaler, hvor frem og tilbage ikke er lige langt! Sådan et system har været en manglende komponent for at bygge kvantefotoniske kredsløb i stor skala.

Læs mere

Super-lysstærk supernova med ekstremt udbrud af gammastråling

09. juli 2015

Super-lysstærk supernova med ekstremt udbrud af gammastrålingAstronomer fra blandt andet Niels Bohr Institutet har observeret et en super-lysstærk supernova i forbindelse med et meget usædvanligt langvarigt gammaglimt. Gammaglimt ses i forbindelse kæmpestjerners død...

Læs mere

Vulkanudbrud har stor betydning for verdens klima

08. juli 2015

Vulkanudbrud har stor betydning for verdens klimaStore vulkanudbrud sender kæmpe skyer af aske og syre op i atmosfæren, hvor skyerne spredes ud over kloden og skygger for Solen, så klimaet bliver koldere i årtier derefter. Det har klimaforskerne længe vidst, men ny

Læs mere

Nanotråde kan blive fremtidens lysdioder

24. juni 2015

Nanotråde kan blive fremtidens lysdioderLysdioder opbygget af nanotråde vil både bruge mindre energi og give bedre lys, viser nyeste forskning fra NBI. Forskerne har undersøgt nanotråde med røntgenstråle-mikroskopi, og med metoden kan de udpege præcist...

Læs mere

Risiko for store havstigninger i Nordeuropa

18. juni 2015

Risiko for store havstigninger i NordeuropaGlobal opvarmning fører til, at iskapperne på land smelter og flyder ud i havet, som derfor stiger. Nye beregninger af forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet viser, at havniveauet i Nordeuropa kan stige mere end hidtil antaget.

Læs mere

Ny grønlandsk iskerne boret gennem Renland-iskappen

17. juni 2015

På rekordtid har et internationalt forskerhold ledet af Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet boret en iskerne gennem iskappen på halvøen Renland i Scoresbysundfjorden i Østgrønland.

Læs mere

CERN genopstarter partikel-kollisioner ved rekordhøj energi

03. juni 2015

CERN genopstarter partikel-kollisioner ved rekordhøj energiDen 27 km lange, underjordiske partikel-accelerator, LHC, Large Hadron Collider på CERN er igen i fuld sving og kolliderer protoner ved rekordhøje energier, efter en pause på over to år for at ombygge og opgradere acceleratoren.

Læs mere

1 2 3