– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Nyheder

Nyheder i 2016/17

    1 2 3 4 5    

Hulmønster øger kohærensen mellem nanomekaniske membran vibrationer

19. juni 2017

Forskere fra Niels Bohr Institutet har udviklet en ny type nanomekaniske resonatorer, der kan lede til en ny generation af kvantemekaniske sensorer, og mere sensitiv kraft mikroskopi.

Læs mere

En af livets "LEGO-klodser" fundet med ALMA ved unge stjerner af samme type som vores Sol

06. juni 2017

Astronomer fra blandt andet Niels Bohr Institutet har brugt ALMA til at observere stjerner af Solens type på et meget tidligt tidspunkt i deres dannelsesproces, og omkring en af dem er der fundet spor af en af livets byggesten.

Læs mere

Den Europæiske Science Olympiade er i København

09. maj 2017

I denne uge afholdes EUSO (European Science Olympics) i Danmark. EUSO er en holdbaseret science konkurrence for 16 årige elever, der interesserer sig for biologi, fysik og kemi.

Læs mere

Ny iskerneboring i Nordøstgrønland

24. april 2017

Nu er årets første hold af forskere, teknikere og studerende ankommet til EastGRIP-forskningslejren på den Grønlandske Indlandsis, der i de næste 4 måneder skal ramme rammerne om en lang række projekter.

Læs mere

Vigtigt skridt på vejen mod ny malaria medicin

11. april 2017

Vigtigt skridt på vejen mod ny malaria medicinEn international forskningsgruppe under ledelse af Sergey Kapishnikov fra X-ray and Neutron Science på Niels Bohr Institutet, har med nye teknikker undersøgt røde blodlegemer hos mennesker med malaria.

Læs mere

Første skridt mod lysbaserede kvantenetværk

25. januar 2017

Første skridt mod lysbaserede kvantenetværkForskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har nu udviklet de første byggesten til at kunne konstruere komplekse kvantefotoniske kredsløb til kvantenetværk. Denne rivende udvikling indenfor kvantenetværk markeres

Læs mere

Nyopdaget mekanisme i celler kan regulere immunforsvaret

21. december 2016

Specielle proteiner har stor betydning for cellers funktion og spiller en vigtig rolle i immunforsvarets processer og effektivitet. Forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har observeret, hvordan koncentrationer

Læs mere

Videnskabelige ’fakta’ kan være forkerte

20. december 2016

Videnskabelige ’fakta’ kan være forkerteVidenskabelige ’fakta’ kan være forkerte Hvornår er et videnskabeligt resultat sandt eller usandt? Eksperimenter har altid en vis andel af positive resultater og negative resultater, men videnskabelige tidsskrifter foretrækker at...

Læs mere

Nydannede stjerner skyder kraftige hvirvelvinde ud

14. december 2016

Forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har brugt ALMA-teleskoperne til at observere de tidlige faser i dannelsen af et nyt solsystem og for første gang set, hvordan kraftige hvirvelvinde skyder ud fra den roterende sky af...

Læs mere

Gerard ’t Hooft får Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2016

30. november 2016

Den hollandske professor i teoretisk fysik, nobelprismodtager, Gerard ’t Hooft tildeles Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2016 for sit epokegørende arbejde med sorte huller, kvante-gravitation og kvantefeltteorier.

Læs mere

    1 2 3 4 5