– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Nyheder

Nyheder i 2016/17

    1 2 3 4 5

Unik mulighed for danske virksomheder til udvikling af fremtidens materialer

14. april 2016

Unik mulighed for danske virksomheder i konkurrencen om at udvikle fremtidens materialerEn aftale om dansk medfinansiering af det kommende røntgenstråleanlæg i Lund, MAX IV er netop faldet på plads. Aftalen giver danske virksomheder og forskere direkte adgang til brugen af noget af verdens bedste

Læs mere

Massiv investering: Fra teoretisk kvantefysik til brugbar kvanteteknologi

07. april 2016

Med en ny stor satsning på at gøre kvantefysikken til praktisk anvendelig kvanteteknologi har Innovationsfonden investeret 80 millioner kroner i et landsdækkende projekt med tre universiteter.

Læs mere

Påsken kan beregnes nøjere med ny ’gammel’ astronomisk metode

18. marts 2016

Påsken kan beregnes nøjere med ny ’gammel’ astronomisk metodePåsken kan falde tidligt og sent, faktisk kan tidspunktet svinge med en hel måned fra slutningen af marts til slutningen april. Med en ny astronomisk beregningsmetode kan påsketidspunktet lægges mere fast

Læs mere

Klimavariationer analyseres 5 mio. år tilbage

16. marts 2016

Klimavariationer analyseres 5 mio. år tilbageNår vi i dag taler om klimaforandringer, er man nødt til at se på, hvordan klimaet var tidligere for at kende de naturlige variationer. Forskere fra bl.a. NBI har analyseret de naturlige klimavariationer 5. mio. år tilbage.

Læs mere

Beskyttede Majorana tilstande til kvanteinformation

09. marts 2016

Beskyttede Majorana tilstande til kvanteinformationKvanteteknologi har potentiale til at kunne revolutionere computeres beregninger, kryptering og simulering af kvantesystemer. Men kvantetilstande er skrøbelige og skal derfor kunne kontrolleres uden at blive målt.

Læs mere

Kræftbehandling på celleniveau

02. marts 2016

De mest almindelige behandlinger mod kræft er strålebehandling og kemoterapi, men de slår ikke kun kræften ihjel, de skader også det raske væv. Forskere på NBI arbejder derfor på at udvikle en skånsom behandling

Læs mere

Universets ursuppe flyder på CERN

09. februar 2016

Universets ursuppe flyder på CERNForskere har genskabt universets ursuppe i miniformat ved at kollidere blykerner med ekstrem stor energi i den 27 km lange partikelaccelerator, LHC på CERN. Ursuppen er et såkaldt kvark-gluon-plasma, og forskere fra bl.a. NBI

Læs mere

Naturens mangfoldighed sat på formel

01. februar 2016

Naturens mangfoldighed sat på formelVi mennesker påvirker i højere og højere grad naturen, og det er med til at reducere den biologiske mangfoldighed globalt. En gruppe biofysikere fra Niels Bohr Institutet har derfor analyseret data og beregnet, hvordan arterne...

Læs mere

Solsystemets niende planet i sigte

25. januar 2016

To amerikanske forskere mener at have fundet bevis for, at der findes endnu en kæmpeplanet i vores eget solsystem, som vi endnu aldrig har set. Det har længe været kendt, at den lille dværg-planet, Sedna bevægede sig i en mærkelig

Læs mere

    1 2 3 4 5