– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Nyheder

Nyheder i 2016/17

    1 2 3 4 5    

Mysterium om ultra-diffuse lyssvage galakser løst

29. november 2016

Mysterium om ultra-diffuse lyssvage galakser løst Indenfor det seneste års tid har forskerne observeret nogle særligt ultra-diffuse lyssvage galakser. Galakserne er lige så lyssvage som dværggalakser, men i udbredelse er de lige så store som Mælkevejen...

Læs mere

Københavns Universitet og Microsoft vil bygge verdens første kvantecomputer

28. november 2016

Villum Kann Rasmussen professor Charles Marcus skal sammen med ingeniører fra Microsoft og forskere og studerende ved Københavns Universitet i gang med at bygge verdens første topologiske kvantecomputer.

Læs mere

Kaos i kosmos: Stjerner med tre planetdannende skiver af gas

12. oktober 2016

Kaos i kosmos: Stjerner med tre planetdannende skiver af gasForskere fra blandt andet Niels Bohr Institutet har opdaget et system, som består af to stjerner med tre roterende planetdannende tilvækstskiver omkring sig. Det er en dobbeltstjerne, hvor hver stjerne har...

Læs mere

Tillid er grobund for effektiv vidensdeling

11. oktober 2016

Tillid er grobund for effektiv vidensdelingMed et nyt eksperiment, kaldet Expert Game (ekspertspil) har en gruppe forskere fra Niels Bohr Institutet undersøgt, hvordan et kommunikationsnetværk kan opstå. De fandt ud af, at den drivende mekanisme...

Læs mere

Robert Feidenhans’l fratræder som institutleder på Niels Bohr Institutet

05. oktober 2016

Robert Feidenhans’l får nyt job som direktør i XFELRobert Feidenhans’l, professor og institutleder på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet er blevet udnævnt til administrerende direktør for det store europæiske forskningscenter XFEL i Hamburg.

Læs mere

Mængden af havis kan spores i iskappen på land

27. september 2016

Mængden af havis kan spores i iskappen på landVed at analysere de iskerner, der bores op af iskappen, kan forskerne beregne, hvor meget havis, der har været gennem tiderne i Polarhavet. Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift, Scientific Reports.

Læs mere

Effektiv refleksion af lys til kvanteteknologi

26. september 2016

Effektiv refleksion af lys til kvanteteknologiForskere på Niels Bohr Institutet har udviklet en ny metode, hvor de skaber en meget stærk vekselvirkning mellem lys og atomer, der bevirker, at lyset kan kontrolleres og reflekteres på en glasfibertråd.

Læs mere

Første skridt i Deep Space-missionen

21. september 2016

Første skridt i Deep Space-missionenDeep Space er et projekt, der med et nyt specialdesignet teleskop skal se langt ud i rummet for at observere stråling fra det tidlige univers. Udstyret skal placeres på Summit midt på indlandsisen i Grønland, og nu er første skridt...

Læs mere

Luftens syreforurening er minimeret til før industrialiseringen

19. september 2016

Ny forskning viser, at menneskers forurening med syre i atmosfæren nu næsten er tilbage til det niveau, der var før forureningen startede med industrialiseringen i 1930’erne. Det er undersøgelser af den grønlandske iskappe, der

Læs mere

Forskere opklarer proces til dannelse af skybrud

29. august 2016

Forskere opklarer proces til dannelse af skybrudVoldsomt tordenvejr kan ofte forårsage skybrud, som er til stor gene for både mennesker og omgivelser. Hidtil har sådanne ekstreme vejrfænomener været meget dårligt forstået, men ved hjælp af avancerede...

Læs mere

    1 2 3 4 5