– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Nyheder

Nyheder i 2016/17

    1 2 3 4 5    

Den længe jagtede sterile neutrino kan ikke spores

08. august 2016

En af de mest talrige partikler i universet er de såkaldte spøgelsespartikler, neutrinoer, som farer igennem stort set alt på deres færd gennem universet. Forskerne har identificeret tre typer neutrinoer, men de har søgt efter...

Læs mere

Skånsom kræftbehandling med nanopartikler virker

02. august 2016

Kræftbehandling baseret på bittesmå nanopartikler, som sprøjtes direkte ind i kræftknuden virker, og kan ødelægge kræften indefra. Forskere fra Niels Bohr Institutet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har udviklet en metode

Læs mere

Optisk magnetfeltsmåler kan opfange signaler fra nervesystemet

15. juli 2016

Menneskekroppen bliver styret af elektriske impulser i f.eks. hjernen, hjertet, og nervesystemet. Disse elektriske signaler skaber bittesmå magnetfelter, som læger vil kunne udnytte til at diagnosticere forskellige sygdomme. 

Læs mere

Bakterier undgår aldersdefekter ved kollektiv adfærd

14. juli 2016

Med alderen opstår der flere og flere defekter i de fleste organismer. Forskere fra blandt andet Niels Bohr Institutet har opdaget, at mikroorganismer som bakterier kan holde en koloni ung ved at praktisere en fælles strategi...

Læs mere

Advarsel fra fortiden: Fremtidens globale opvarmning kan blive endnu varmere

27. juni 2016

Fremtidens globale opvarmning vil ikke kun afhænge af mængden af udledninger fra menneskeskabte drivhusgasser, men vil også afhænge af klimasystemets følsomhed og respons på feedback-mekanismer.

Læs mere

Sted på Mars navngives efter Mars-forsker Jens Martin Knudsen

07. juni 2016

Den danske Mars-forsker Jens Martin Knudsen får opkaldt et område på Mars efter sig. Stedet får navnet Knudsen Ridge og har en meget smuk beliggenhed ved Endeavour Krateret tæt ved ækvator.

Læs mere

Kvantefotonikforskere starter nyt firma, Sparrow Quantum

26. maj 2016

Kvantefotonikforskere starter nyt firma, Sparrow QuantumForskere i forskningsgruppen Kvantefotonik på Niels Bohr Institutet har stiftet et nyt firma, Sparrow Quantum, som skal producere fotoniske chips, der vil kunne bruges til kvanteteknologi baseret på lys.

Læs mere

Stjerne med anderledes indre drivkraft end Solen

04. maj 2016

En stjerne som Solen har en indre drivkraft i form af et magnetfelt, der ses på overfladen som solpletter. Nu har astrofysikere fra blandt andet Niels Bohr Institutet observeret en fjern stjerne i Andromeda-stjernebilledet

Læs mere

Isolerende luftlag over Grønlands iskappe mindsker nedbør

29. april 2016

Isolerende luftlag over Grønlands iskappe mindsker nedbørJordens klima er blevet varmere, men selv om den grønlandske iskappe smelter hastigt i kystområderne, er der store dele af iskappen, der næsten ikke har smeltning på overfladen. Ny forskning fra blandt andet NBI viser, at...

Læs mere

Superhurtig lyskilde lavet af kunstigt atom

25. april 2016

Superhurtig lyskilde lavet af kunstigt atomNye forskningsresultater fra Niels Bohr Institutet viser, at lyskilder kan gøres meget hurtigere ved at bruge et princip, som blev forudsagt teoretisk i 1954. Superhurtige lyskilder kan for eksempel bruges i laserlys, LED-lys og enkelt...

Læs mere

    1 2 3 4 5