Space with Sarah

03. april 2017

Sarah er passioneret omkring formidling af viden om rummet, og derfor har hun lavet YouTube kanalen "Space with Sarah", hvor hun svarer på de spørgsmål hun oftest får stillet om rummet.

Læs mere

Bacheloruddannelsen i fysik på NBI

12. oktober 2016

Mød Signe og Johannes, der læser fysik på Niels Bohr Institutet. De fortæller om uddannelsen, undervisningen, udfordringerne og det sociale liv på studiet. Vi møder også tre færdiguddannede fysikere.

Læs mere

Fysik for begyndere

03. februar 2015

Hvordan er det at starte på fysikuddannelsen, når man er vant til fysik på gymnasiet? Vi følger de tre nye fysikstuderende, Bjørn, Rasmus og Ida igennem deres første halve år på fysikstudiet.

Læs mere

International students at the Niels Bohr Institute

04. august 2014

Meet Tommaso from Italy, Yongbiao from China and Sarah from Lebanon, who have all chosen to study at the Niels Bohr Institute in Copenhagen.

Læs mere

Forsker i Felten

10. juni 2013

Forsker i Felten er en serie små film, hvor det er forskerne eller de studerende selv, der filmer og laver en videodagbog af deres arbejde i felten.

Læs mere

Forsker i Fokus

10. juni 2013

Forsker i Fokus stiller skarpt på nogle af de forskere på Niels Bohr Institutet, der hver dag er med til at rykke grænserne for vores viden om verden.

Læs mere

Fysik-show m/Fysiklegestuen

10. juni 2013

Legestuen er en studenterforening på Niels Bohr Institutet, og her laver de studerende en masse eksperimenter og småforsøg for bedre at forstå fysikkens love og lege med fysikkens begreber.

Læs mere

Eksamen i Eksperimentel Fysik

19. oktober 2012

En gruppe studerende er til eksamen i fysik på Niels Bohr Institutet. I faget Eksperimentel Fysik får de studerende indføring i alle aspekter omkring det at være eksperimentalfysiker.

Læs mere

Det kan du blive som fysiker

18. oktober 2012

Hvad kan du blive som fysiker?Der er stor efterspørgsel på fysikere ude i erhvervslivet, og det er meget forskelligt hvilken branche man ender i, afhængigt af om man er geo-, partikel-, kvante-, bio- eller astrofysiker.

Læs mere

Studying at Copenhagen University

15. oktober 2012

Hear what international students have to say about the university, and see why you should study at University of Copenhagen.

Læs mere

Overgangen til universitetsstudiet – hvad er svært?

15. oktober 2012

Foredraget vil på baggrund af forskning om studerendes valg af og overgang til videregående tek/nat-uddannelser fortælle om, hvad det er der er svært, og hvad man kan gøre for at flere overlever.

Læs mere

Bachelor i Fysik - der er fysik i alt

10. oktober 2012

Lige fra den mindste mobiltelefon til den største partikelaccelerator. Fysik er lig med muligheder og udfordringer.
 

Læs mere

UNDERVISNING: Fysik på første klasse

06. oktober 2012

De fysikstuderende på Niels Bohr Institutet bliver nu undervist på en helt ny måde, der har givet helt fantastisk gode resultater.
 

Læs mere

Fra den Internationale Fysik-Olympiade 2013 i København

04. oktober 2012

Cirka 400 gymnasieelever fra over 80 forskellige lande er kommet til København for at konkurrere om guld, sølv og bronze i de præstigefyldte verdensmesterskaber i fysik.

Læs mere

Fysikolympiaden i Danmark 2013

07. august 2012

Danmark er udvalgt til at være værtsland for Fysikolympiaden i 2013. Der deltager omkring 400 unge fra ca. 90 lande i den internationale konkurrence, der vil foregår i København.

Læs mere

Kulturnat 2011 på Niels Bohr Institutet

26. marts 2012

Mere end 3000 gæster valgte at besøge Niels Bohr Institutet på Kulturnatten 2011.
De mange besøgende kunne bl.a. opleve en lang række inspirerende foredrag fra fysikkens verden.

Læs mere

Simon & Squid (Tegnefilm)

04. april 2011

Drengen Simon tilbringer en eftermiddag hos videnskabsmanden Doktor Squid, der forklarer om drivhuseffekt, kul, olie og gas...

Læs mere

Big Bang udstilling på Experimentarium

20. oktober 2010

Big Bang Udstilling på EksperimentariumCERN's udstilling om Big Bang og universets skabelse, der blev arrangeret i samarbejde NBI, blev vist i cirka et halvt år på Experimentarium i København.

Læs mere