Nyheder om Nanofysik i 2017

Et spin fra eller til gør hele forskellen. Succes med komplekse kvantetilstande på Niels Bohr Institutet

23. juli 2018

Et spin fra eller til gør hele forskellen. Succes med komplekse kvantetilstande på Niels Bohr InstitutetForskere fra Niels Bohr Institutet er for første gang lykkedes med at realisere, kontrollere og forstå komplekse kvantetilstande baseret på to elektroners spin forbundet til en superleder.

Læs mere

Neutronspredning bringer os et skridt nærmere kvantecomputeren

29. marts 2018

En stor udfordring i fremtidens kvantecomputer ligger i, at man skal kunne holde på kvanteinformationen længe nok til at kunne foretage beregninger på den – men informationen har kun en ganske kort levetid, ofte under et mikrosekund.

Læs mere

2000 år gamle egyptiske papyri studeret ved hjælp af synkrotronstråler

20. november 2017

Kobber for første gang målt som en bestanddel af det sorte blæk på papyrus. De undersøgte papyri er fremstillet over en periode på 300 år og er geografisk spredt ud over Egypten.

Læs mere

Malariaparasitter udspioneret ved -196 Celsius

8. august 2017

Ved at kombinere to avancerede mikroskopteknikker er det lykkedes et internationalt forskerhold under ledelse af postdoc Sergey Kapishnikov fra Niels Bohr Institutet at skaffe ny viden om malariaparasitters hærgen.

Læs mere

Hemmeligheder vristet ud af jern

7. juli 2017

Jern er magnetisk og burde være en dårlig superleder. Alligevel rummer visse nye materialer baseret på jern fine superledende egenskaber. Forklaringen er, at jerns fem ubundne elektroner har individuelle egenskaber.

Læs mere

Vigtigt skridt på vejen mod ny malaria medicin

11. april 2017

Vigtigt skridt på vejen mod ny malaria medicinEn international forskningsgruppe under ledelse af Sergey Kapishnikov fra X-ray and Neutron Science på Niels Bohr Institutet, har med nye teknikker undersøgt røde blodlegemer hos mennesker med malaria.

Læs mere