– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

 
Navnligt Navne 2017/18

    1 2 3 4

Nyt astronomisk center vil afdække det kosmiske daggry

19. april 2017

Sune ToftCosmic Dawn Centre (DAWN) er et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet under ledelse af Lektor Sune Toft (NBI), hvis hovedformål er at afdække hvordan og hvornår de første galakser dannedes.

Læs mere

Millioner til forskning i kvantenetværk

19. april 2017

Millioner til forskning i kvantenetværkDanmarks Grundforskningsfond er parat til at give op til 62 mio. kr. til etablering af et nyt forskningscenter på Niels Bohr Institutet, der kommer til at hedde Center for Hybrid Quantum Networks eller Center for hybride kvantenetværk (Hy – Q).

Læs mere

ERC bevilling til Kim Sneppen på 16,5 millioner kr.

05. april 2017

Large ERC grant for Kim SneppenProfessor Kim Sneppen får en bevilling fra det Europæiske Forskningsråd på 16,5 millioner kr. til udvikling af nye metoder og modeller til at udforske cellers indviklede processer, hvordan forskelligheder opstår og udvikler sig i komplicerede...

Læs mere

80 millioner til forskning i det mørke univers og klimaændringer

20. marts 2017

Dorthe Dahl-Jensen og Jens Hjorth fra Niels Bohr Institutet får tildelt samlet knap 80 mio. kr. fra det nye “VILLUM Investigator” program.
 

Læs mere

Niels Bohr Institutet får 6 Marie Curie bevillinger

22. februar 2017

Niels Bohr Institute collects 6 Marie Curie grantsFra kvantedominans til planetskive interaktioner. Niels Bohr Instituttet rykker længere op i den videnskabelige elite med 6 nye Marie Curie Legater, til en samlet værdi af 1,3 millioner €, altså næsten 10 millioner kr.

Læs mere

Jacob Kirkensgaard modtager Jens Martin-prisen 2016

31. januar 2017

Jacob Kirkensgaard modtager Jens Martin-prisen 2016Til Niels Bohr Institutets kickoff blev prisen for Årets Underviser på Niels Bohr Institutet, Jens Martin Knudsen-prisen, tildelt til Jacob Judas Kain Kirkensgaard og holdet bag kurset ”Lineær Algebra og Klassisk Mekanik.

Læs mere

Carlsberg eksporterer til Mars

30. januar 2017

Carlsberg eksporterer til MarsMorten Bo Madsen, leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet har fået en bevilling på 2,5 millioner kroner fra Carlsbergfondet til projektet: A Field Trip 250 million km from home – Salary for Essential Expert and Materials and Parts for Danish...

Læs mere

Det meste i verden er mørkt

23. januar 2017

-  Jens Hjorth, astronom og modtager af Danmarks største individuelle forskerpris VILLUM FONDENS årslegat for 2017 for sine gennembrud inden for kosmologi.

Læs mere

Brian Møller Andersen får bevilling fra Carlsbergfondet

19. januar 2017

Brian Møller Andersen får bevilling fra CarlsbergfondetBrian Møller Andersen, lektor i forskningsgruppen, Teoretisk Faststoffysik på Niels Bohr Institutet har fået en bevilling på 3,2 mio. kr. fra Carlsbergfondet til projektet: Superconductivity of New Materials.

Læs mere

    1 2 3 4