– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

 
Navnligt Navne

    1 2 3 4 5    

Søren Stobbe får SCIENCE Erhvervspris 2017

24. maj 2017

Den 38-årige lektor Søren Stobbe fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har modtaget SCIENCE Erhvervspris 2017, som uddeles af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Prisen får Søren Stobbe for at realisere sin forskning i erhvervsmæssig sammenhæng og samtidig inspirere sine studerende til at gøre det samme. 

Læs mere

Inge Lehmann er første frue på Frue Plads

15. maj 2017

Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet har Inge Lehmann og hendes videnskabelige bedrifter nu fået fast plads på Frue Plads. Monumentet for Inge Lehmann er skabt af billedkunstneren Elisabeth Toubro og viser såvel videnskabskvinden som hendes enestående bidrag til videnskaben.

Læs mere

KU-forsker med dårlig klimanyhed står bag Årets Danske Forskningsresultat

28. april 2017

Gary Shaffer, professor emeritus på Niels Bohr Institutet, og  Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU har ifølge brugerne af Videnskab.dk gjort årets væsentligste videnskabelige opdagelse.
 

Læs mere

Undervisnings- og Forskningsminister Søren Pind besøger CERN

24. april 2017

Undervisning og Forskningsminister Søren Pind besøger CERNMinister Søren Pind og en dansk ministeriel delegation besøger CERN, tirsdag d. 25. April. Søren Pind får herved lejlighed til at tage et af verdens største forskningsanlæg i direkte øjesyn. Et anlæg som Danmark og Niels Bohr var med til at grundlægge i 1954.

Læs mere

Nyt astronomisk center vil afdække det kosmiske daggry

19. april 2017

Sune ToftCosmic Dawn Centre (DAWN) er et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet under ledelse af Lektor Sune Toft (NBI), hvis hovedformål er at afdække hvordan og hvornår de første galakser dannedes.

Læs mere

Millioner til forskning i kvantenetværk

19. april 2017

Millioner til forskning i kvantenetværkDanmarks Grundforskningsfond er parat til at give op til 62 mio. kr. til etablering af et nyt forskningscenter på Niels Bohr Institutet, der kommer til at hedde Center for Hybrid Quantum Networks eller Center for hybride kvantenetværk (Hy – Q).

Læs mere

ERC bevilling til Kim Sneppen på 16,5 millioner kr.

05. april 2017

Large ERC grant for Kim SneppenProfessor Kim Sneppen får en bevilling fra det Europæiske Forskningsråd på 16,5 millioner kr. til udvikling af nye metoder og modeller til at udforske cellers indviklede processer, hvordan forskelligheder opstår og udvikler sig i komplicerede...

Læs mere

80 millioner til forskning i det mørke univers og klimaændringer

20. marts 2017

Dorthe Dahl-Jensen og Jens Hjorth fra Niels Bohr Institutet får tildelt samlet knap 80 mio. kr. fra det nye “VILLUM Investigator” program.
 

Læs mere

Niels Bohr Institutet får 6 Marie Curie bevillinger

22. februar 2017

Niels Bohr Institute collects 6 Marie Curie grantsFra kvantedominans til planetskive interaktioner. Niels Bohr Instituttet rykker længere op i den videnskabelige elite med 6 nye Marie Curie Legater, til en samlet værdi af 1,3 millioner €, altså næsten 10 millioner kr.

Læs mere

Jacob Kirkensgaard modtager Jens Martin-prisen 2016

31. januar 2017

Jacob Kirkensgaard modtager Jens Martin-prisen 2016Til Niels Bohr Institutets kickoff blev prisen for Årets Underviser på Niels Bohr Institutet, Jens Martin Knudsen-prisen, tildelt til Jacob Judas Kain Kirkensgaard og holdet bag kurset ”Lineær Algebra og Klassisk Mekanik.

Læs mere

    1 2 3 4 5