– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

Navnligt Navne 2017/18

    1 2 3 4    

Anja C. Andersen tildeles Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris 2017

17. november 2017

Gennem årene er prisen bl.a. givet til Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen, Ulrik Langen og Søren Ryge. I år deles prisen mellem Anja C. Andersen og Henrik Wivel.

Læs mere

Mogens Høgh Jensen udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen

16. november 2017

Mogens Høgh Jensen blev på dagen for Videnskabernes Selskabs 275 års jubilæum, der fandt sted den 13. november 2017, udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen af H.M. Dronning Margrethe.

Læs mere

For første gang: Instruktorprisen uddeles til studerende på Niels Bohr Institutet

26. oktober 2017

Johannes Mønsted Sørensen, der fik stor ros af både sine studerende og den kursusansvarlige, er den første modtager af Niels Bohr Institutets Instruktorpris, der blev uddelt torsdag d. 26. oktober af viceinstitutleder for undervisning, Kim Splittorff. 

Læs mere

Darach Watson modtager Dansk Magisterforenings Naturvidenskabelige Forskningspris 2017

13. september 2017

Darach Watson fra Dark Cosmology Center på Niels Bohr Institutet har opfundet en metode til at måle afstande i universet og har opdaget den fjerneste støvholdige galakse. Derfor får han DA´s naturvidenskabelige forskningspris 2017.

Læs mere

11 mio. kr. til bedre beregninger af eksperimenter inden for partikelfysik

28. august 2017

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har givet Jacob Bourjaily, adjunkt ved Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi på Niels Bohr Institutet, en forskningsbevilling - et ’Starting Grant’ - på 1,5 millioner euro. Det svarer til godt 11 mio. kr.

Læs mere

Erik Høg planlægger som 85 årig satellitopsendelse om 20 år

29. juni 2017

Erik Høg, der tidligere i denne måned fejrede sin 85 års fødselsdag, har netop fået godkendt sit fjerde store astrometri-projekt, et projekt han startede i 2013, og som ESA nu går ind i. En satellit der skal sendes op om 20 år.

Læs mere

Jan W. Thomsen bliver ny institutleder på Niels Bohr Institutet

27. juni 2017

Jan W. Thomsen bliver ny institutleder på Niels Bohr InstitutetJan W. Thomsen kommer fra posten som leder af forskningsgruppen kvantemetrologi på Niels Bohr Institutet, og han overtager posten som institutleder den 1. september 2017.

Læs mere

DANSCATT's pris for bedste Ph.D. afhandling

02. juni 2017

Bedste Ph.D. afhandling: Henrik Jacobsen, PhD fra NBI i 2016, modtag den 1. juni DANSCATT's pris for bedste Ph.D. afhandling, med titlen "Complex magnetic systems studied by neutron scattering. 

Læs mere

Søren Stobbe får SCIENCE Erhvervspris 2017

24. maj 2017

Den 38-årige lektor Søren Stobbe fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har modtaget SCIENCE Erhvervspris 2017, som uddeles af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Prisen får Søren Stobbe for at realisere sin forskning i erhvervsmæssig sammenhæng og samtidig inspirere sine studerende til at gøre det samme. 

Læs mere

Inge Lehmann er første frue på Frue Plads

15. maj 2017

Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet har Inge Lehmann og hendes videnskabelige bedrifter nu fået fast plads på Frue Plads. Monumentet for Inge Lehmann er skabt af billedkunstneren Elisabeth Toubro og viser såvel videnskabskvinden som hendes enestående bidrag til videnskaben.

Læs mere

    1 2 3 4