– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

 
Navnligt Navne 2017/18

    1 2 3 4    

Jan Haerter får 10 millioner til forskning i atmosfærens kompleksitet

12. december 2017

Jan Haerter, Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet har fået en bevilling på 10 millioner kroner fra det Europæiske Forskningsråd (ERC Consolidator Grant) til sin forskning om sky interaktioner og bidrag til forståelse af klimasystemer.

Læs mere

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind på laboratoriebesøg

27. november 2017

I forbindelse med besøget skrev ministeren på sin Twitter: "Fantastisk besøg på Niels Bohr institutet, afsluttende med posering på Bohrs kontor ved skrivebord og stol. Virkelig spændende - vi har virkelig dygtige fysikere i Danmark”.

Læs mere

Jürgen Schukraft får Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2017

22. november 2017

Jürgen Schukraft tildeles Niels Bohr Institutets Æresmedalje for sit mangeårige virke indenfor studiet af kollisioner mellem tunge atomkerner ved relativistiske energier, og for sin rolle som leder og inspirator for opbygning af ALICE eksperimentet.

Læs mere

Eugene Polzik får 10 millioner kroner til grundforskning og innovation i kvanteoptik

20. november 2017

Quantop på Niels Bohr Institutet modtager bevillinger på i alt 10 millioner kroner fra de to fonde John Templeton Foundation (USA) og EUREKA – et europæisk netværk, der arbejder for et målrettet samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder.

Læs mere

Anja C. Andersen udnævnt til Professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Institutet

20. november 2017

Anja C. Andersen er udnævnt til Danmarks første professor i offentlighedens forståelse for videnskaben, med det formål at stimulere offentlighedens interesse og entusiasme for videnskab.

Læs mere

Anja C. Andersen tildeles Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris 2017

17. november 2017

Gennem årene er prisen bl.a. givet til Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen, Ulrik Langen og Søren Ryge. I år deles prisen mellem Anja C. Andersen og Henrik Wivel.

Læs mere

Mogens Høgh Jensen udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen

16. november 2017

Mogens Høgh Jensen blev på dagen for Videnskabernes Selskabs 275 års jubilæum, der fandt sted den 13. november 2017, udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen af H.M. Dronning Margrethe.

Læs mere

For første gang: Instruktorprisen uddeles til studerende på Niels Bohr Institutet

26. oktober 2017

Johannes Mønsted Sørensen, der fik stor ros af både sine studerende og den kursusansvarlige, er den første modtager af Niels Bohr Institutets Instruktorpris, der blev uddelt torsdag d. 26. oktober af viceinstitutleder for undervisning, Kim Splittorff. 

Læs mere

Darach Watson modtager Dansk Magisterforenings Naturvidenskabelige Forskningspris 2017

13. september 2017

Darach Watson fra Dark Cosmology Center på Niels Bohr Institutet har opfundet en metode til at måle afstande i universet og har opdaget den fjerneste støvholdige galakse. Derfor får han DA´s naturvidenskabelige forskningspris 2017.

Læs mere

11 mio. kr. til bedre beregninger af eksperimenter inden for partikelfysik

28. august 2017

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har givet Jacob Bourjaily, adjunkt ved Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi på Niels Bohr Institutet, en forskningsbevilling - et ’Starting Grant’ - på 1,5 millioner euro. Det svarer til godt 11 mio. kr.

Læs mere

    1 2 3 4