– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne

 
Navnligt Navne

    1 2 3 4 5    

Ph.d.-studerende modtager NBIs instruktorpris for undervisning i Lineær Algebra

23. april 2018

For kun anden gang uddeles prisen for bedste instruktor på Niels Bohr Institutet. Prisen uddeles to gange om året for henholdsvis blok 3+4 og blok 5+1+2. Prisen er indstiftet af undervisningsudvalget på opfordring af Fysisk Fagråd.

Læs mere

Eugene Polzik modtager for anden gang ERC’s Advanced grant på 16,2 mio. kr.

12. april 2018

Siden ERC Advanced Grant blev etableret for ti år siden i 2008, er der blevet tildelt 50 af disse særlige bevillinger til danske forskere. Eugene Polzik er den første forsker fra Danmark, der har fået tildelt denne bevilling to gange.

Læs mere

Markus Ahlers modtager 7,3 millioner kr, til at finde kilderne til kosmiske neutrinoer

30. januar 2018

Markus Tobias Ahlers, Adjunkt i forskningsgruppen Teoretisk partikelfysik og kosmologi på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet, modtager en Villum Young Investigator bevilling på 7.350.000,- kr, til at finde kilderne til kosmiske neutrinoer.

Læs mere

Giorgos Leloudas får knap 10 millioner til at undersøge de ”sorteste” af de sorte huller i universet

26. januar 2018

Forskningen i de sorte huller i centrum af galakserne, får nye kræfter med en Villum Young Investigator bevilling på 9.906.646,- kr. til lektor Giorgos Leloudas ved DARK Cosmology Centre.

Læs mere

Mark Rudner er årets underviser i 2017 på Niels Bohr Institutet

25. januar 2018

Jens Martin Prisen, der er Niels Bohr Institutets årlige undervisningspris, blev på årets Kick-off den 25. januar 2018 tildelt Mark Spencer Rudner for hans undervisning på bachelorkurset ”Condensed Matter Physics 1 (CMP1)”

Læs mere

Lars Egstrøm Kristensen får 9,3 millioner til at lede efter livets byggesten i universet

25. januar 2018

Fra døde molekyler til liv – men hvordan? Lars Egstrøm Kristensen, adjunkt på Astro og Planetforskning, har fået 9.368.760,- kr, som en af tre bevillinger fra Villum Young Investigator programmet, som er gået til Niels Bohr Institutets forskere.

Læs mere

Klimaforskningen får en bevilling på 4,5 millioner fra Carlsberg Fondet

12. december 2017

Carlsberg Fondet støtter med 4,5 millioner kroner til et klimaprojekt, der vil give ny viden om mekanismerne bag fortidens pludselige klimaændringer, og dermed forbedre vores evne til at håndtere risikoen for fremtidens bratte klimaændringer.

Læs mere

Jan Haerter får 10 millioner til forskning i atmosfærens kompleksitet

12. december 2017

Jan Haerter, Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet har fået en bevilling på 10 millioner kroner fra det Europæiske Forskningsråd (ERC Consolidator Grant) til sin forskning om sky interaktioner og bidrag til forståelse af klimasystemer.

Læs mere

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind på laboratoriebesøg

27. november 2017

I forbindelse med besøget skrev ministeren på sin Twitter: "Fantastisk besøg på Niels Bohr institutet, afsluttende med posering på Bohrs kontor ved skrivebord og stol. Virkelig spændende - vi har virkelig dygtige fysikere i Danmark”.

Læs mere

Jürgen Schukraft får Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2017

22. november 2017

Jürgen Schukraft tildeles Niels Bohr Institutets Æresmedalje for sit mangeårige virke indenfor studiet af kollisioner mellem tunge atomkerner ved relativistiske energier, og for sin rolle som leder og inspirator for opbygning af ALICE eksperimentet.

Læs mere

    1 2 3 4 5