– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Hvem, Hvad, hvor > > Videnskaben i kunsten

I kunstens historie kan man finde flere kunstnere, der har fortolket naturvidenskabens perspektiver og opfindelser. Dette tema vil give et indblik i udvekslingen mellem videnskab og kunst - fra Leonardo da Vincis systematiske undersøgelser af naturen til karikaturtegninger af Darwin og naturvidenskaben i samtidskunsten.

28. marts 2014

Leonardo da Vinci og renæssancenLeonardo da Vinci og renæssancen
Leonardo, der i dag anses for at være grundlæggeren af højrenæssancens stil, var kunstner, arkitekt, opfinder, ingeniør og videnskabsmand.

Læs mere >>

Læs mere

28. marts 2014

Den videnskabelige revolution og barokkenDen videnskabelige revolution og barokken
Mens afvigelser fra Aristoteles’ lære i 1500-tallet ofte blev set som angreb på kirken begyndte man i løbet af 1600-tallet i højere grad at se naturstudier...

Læs mere >>

Læs mere

28. marts 2014

OplysningstidenOplysningstiden
Oplysningstiden er en periode i europæisk åndshistorie som kan placeres omkring 1700-tallet. Perioden var karakteriseret af en stærk tro på fremtiden og fornuftens...

Læs mere >>

Læs mere

28. marts 2014

Den industrielle revolution og romantikkenDen industrielle revolution og romantikken
I 1800-tallet forgrenede naturfilosofien sig til specialvidenskaber, Darwins evolutionsteori skabte furore og teknologien gjorde store fremskridt.

Læs mere >>

Læs mere

28. marts 2014

Fra Einstein til EliassonFra Einstein til Eliasson
I 1900-tallet fremkom mange banebrydende teorier inden for naturvidenskaben samtidigt med, at kunstnere eksperimenterede med tid og rum.

Læs mere >>

Læs mere