– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2017

 
Navnligt Navne 2017

    1 2 3    

11 mio. kr. til bedre beregninger af eksperimenter inden for partikelfysik

28. august 2017

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har givet Jacob Bourjaily, adjunkt ved Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi på Niels Bohr Institutet, en forskningsbevilling - et ’Starting Grant’ - på 1,5 millioner euro. Det svarer til godt 11 mio. kr.

Læs mere

Erik Høg planlægger som 85 årig satellitopsendelse om 20 år

29. juni 2017

Erik Høg, der tidligere i denne måned fejrede sin 85 års fødselsdag, har netop fået godkendt sit fjerde store astrometri-projekt, et projekt han startede i 2013, og som ESA nu går ind i. En satellit der skal sendes op om 20 år.

Læs mere

Jan W. Thomsen bliver ny institutleder på Niels Bohr Institutet

27. juni 2017

Jan W. Thomsen bliver ny institutleder på Niels Bohr InstitutetJan W. Thomsen kommer fra posten som leder af forskningsgruppen kvantemetrologi på Niels Bohr Institutet, og han overtager posten som institutleder den 1. september 2017.

Læs mere

DANSCATT's pris for bedste Ph.D. afhandling

02. juni 2017

Bedste Ph.D. afhandling: Henrik Jacobsen, PhD fra NBI i 2016, modtag den 1. juni DANSCATT's pris for bedste Ph.D. afhandling, med titlen "Complex magnetic systems studied by neutron scattering. 

Læs mere

Søren Stobbe får SCIENCE Erhvervspris 2017

24. maj 2017

Den 38-årige lektor Søren Stobbe fra Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har modtaget SCIENCE Erhvervspris 2017, som uddeles af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU. Prisen får Søren Stobbe for at realisere sin forskning i erhvervsmæssig sammenhæng og samtidig inspirere sine studerende til at gøre det samme. 

Læs mere

Inge Lehmann er første frue på Frue Plads

15. maj 2017

Takket være en donation fra Ny Carlsbergfondet har Inge Lehmann og hendes videnskabelige bedrifter nu fået fast plads på Frue Plads. Monumentet for Inge Lehmann er skabt af billedkunstneren Elisabeth Toubro og viser såvel videnskabskvinden som hendes enestående bidrag til videnskaben.

Læs mere

KU-forsker med dårlig klimanyhed står bag Årets Danske Forskningsresultat

28. april 2017

Gary Shaffer, professor emeritus på Niels Bohr Institutet, og  Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU har ifølge brugerne af Videnskab.dk gjort årets væsentligste videnskabelige opdagelse.
 

Læs mere

Undervisnings- og Forskningsminister Søren Pind besøger CERN

24. april 2017

Undervisning og Forskningsminister Søren Pind besøger CERNMinister Søren Pind og en dansk ministeriel delegation besøger CERN, tirsdag d. 25. April. Søren Pind får herved lejlighed til at tage et af verdens største forskningsanlæg i direkte øjesyn. Et anlæg som Danmark og Niels Bohr var med til at grundlægge i 1954.

Læs mere

Nyt astronomisk center vil afdække det kosmiske daggry

19. april 2017

Sune ToftCosmic Dawn Centre (DAWN) er et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet under ledelse af Lektor Sune Toft (NBI), hvis hovedformål er at afdække hvordan og hvornår de første galakser dannedes.

Læs mere

Millioner til forskning i kvantenetværk

19. april 2017

Millioner til forskning i kvantenetværkDanmarks Grundforskningsfond er parat til at give op til 62 mio. kr. til etablering af et nyt forskningscenter på Niels Bohr Institutet, der kommer til at hedde Center for Hybrid Quantum Networks eller Center for hybride kvantenetværk (Hy – Q).

Læs mere

    1 2 3