– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Bevillinger i 2016

Stor EU-bevilling til astronomi-projekt

23. november 2016

Stor EU-bevilling til astronomi-projektAstrofysiker Heidi Korhonen, lektor i Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet har fået en bevilling på 3,2 mio. kr. til at lede et EU-projekt, som skal oplære unge forskere i astronomiske observationer med teleskoper. Projektet skal løbe i fire år.

Læs mere

Stjerne- og planetforskere får millioner af timer på EU supercomputere

11. august 2016

Universet er fuldt af mysterier. Mysterier, som ikke kan opklares ved observationer alene, men som forskerne vil efterprøve ved hjælp af modelberegninger. Men det kræver enorm regnekraft og er meget dyrt.

Læs mere

Fire forskningsprojekter på Niels Bohr Institutet får bevillinger fra FNU

28. juni 2016

Forskere på Niels Bohr Institutet får bevillinger på tilsammen mere end 13,5 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd, Natur og Univers, FNU under Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 

Læs mere

Kvantefotonikforskere starter nyt firma, Sparrow Quantum

26. maj 2016

Kvantefotonikforskere starter nyt firma, Sparrow QuantumForskere i forskningsgruppen Kvantefotonik på Niels Bohr Institutet har stiftet et nyt firma, Sparrow Quantum, som skal producere fotoniske chips, der vil kunne bruges til kvanteteknologi baseret på lys.

Læs mere

Enrico Ramirez-Ruiz får Niels Bohr Professorat til udforskning af universet

20. maj 2016

Enrico Ramirez-Ruiz, der er professor i astronomi og astrofysik på University of California, Santa Cruz, USA, bliver Niels Bohr Professor i Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Læs mere

Jan Thomsen i nyt EU-projekt om ultrapræcise atomure

02. maj 2016

Jan Thomsen i nyt EU-projekt om ultrapræcise atomureJan Thomsen, lektor og leder af forskningsgruppen, Ultrakolde Atomer på Niels Bohr Institutet har fået del i en bevilling på 14 mio. kr. til at deltage i et EU-projekt om udvikling af ultrapræcise atomure, der skal definere internationale tidsskalaer

Læs mere

Massiv investering: Fra teoretisk kvantefysik til brugbar kvanteteknologi

07. april 2016

Med en ny stor satsning på at gøre kvantefysikken til praktisk anvendelig kvanteteknologi har Innovationsfonden investeret 80 millioner kroner i et landsdækkende projekt med tre universiteter.

Læs mere

Innovationsprojekt skal bygge bro mellem industrien og forskningen

22. februar 2016

Tre universiteter går sammen om at hjælpe danske virksomheder med at benytte helt nye metoder til produktudvikling. Innovationsfonden har netop investeret 50 mio. kr. i LINX-projektet med den hensigt, at dansk industri kan få udbytte af

Læs mere

Syv forskere fra Niels Bohr Institutet får bevillinger fra Villum Fonden

21. januar 2016

Syv forskere fra Niels Bohr Institutet får bevillinger fra Villum FondenNiels Bohr Institutet har i år opnået syv bevillinger fra Villum Fondens Young Investigator Programme, der uddeles til yngre lovende forskere. Bevillingerne er inddelt i to kategorier, én for adjunkter, der typisk modtager 4-5 mio. kr. til et forskningsprojekt

Læs mere

Georgios Magdis får bevilling fra Villum Fonden

19. januar 2016

Georgios Magdis får bevilling fra Villum FondenGeorgios Magdis, der er adjunkt på Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, har fået en bevilling på fem mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator Programme.
 

Læs mere