– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet


Tag med forskerne på feltarbejde til Grønland for at bore iskerner
Isen kan give detaljeret viden om fortidens klima en viden, der kan give værdifulde oplysninger til klimamodeller om fremtidens klima med global opvarmning.

Isens hemmeligheder 1

02. juli 2010

Midt på Grønlands indlandsis skal forskere i gang med et projekt for at bore gennem den tykke iskappe. Vi følger forskerne på vej til NEEM-borestedet og opbygningen af den store lejr.

Se filmen >>

Læs mere

Isens hemmeligheder 2

01. juli 2010

Det er tredje feltsæson, og de har nu fået installeret det 13½ meter lange bor, der skal bore gennem den kilometertykke iskappe og hente de iskerner op, der kan fortælle om fortidens klima.

Se filmen >>

Læs mere

Isens hemmeligheder 3

01. juli 2010

Det er sidste og afgørende feltsæson af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland. Det internationale projekt med deltagere fra 14 lande ledes af det danske Center for Is og Klima.

Se filmen >>

Læs mere

Isens hemmeligheder 4

01. juli 2010

Det er nu midt i feltsæsonen af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland med det internationale projekt med deltagere fra 14 lande, der ledes af det danske Center for Is og Klima.

Se filmen >>

Læs mere

Isens hemmeligheder 5

30. juni 2010

Det er sidste feltsæson af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland. Forskerne har nu boret iskerner gennem næsten hele den 2½ kilometer tykke indlandsis.
 

Se filmen >>

Læs mere

Secrets of the Stones - Stenenes Hemmeligheder

20. april 2010

Secrets of the Stones - Stenenes HemmelighederOpklaring af myter og sandheder om Irlands glemte fortid er missionen for denne nyskabende dokumentar-serie produceret af Irish Television, RTÈ. Serien ser på Irlands historie fra et internationalt perspektiv.

Se filmen >>

Læs mere

NBI NEWS: Jordskælv i Danmark

19. april 2010

Jordskælv i DanmarkKlokken 20 minutter over 6 om morgenen, tirsdag den 16. december 2008, blev Danmark ramt af et jordskælv der gav kraftige rystelser og fik bygninger til at svaje. Det var det kraftigste jordskælv i 23 år.

Se filmen >>

Læs mere

NBI NEWS: Gyldent søm i iskerne

18. april 2010

Forskningsgruppen Is og Klima har ledet projektet, NordGRIP, der har boret en søjle af iskerner hele vejen fra toppen af indlandsisen gennem den mere end 3 kilometer tykke is - ned til bunden.

Se filmen >>

Læs mere