Videresend til en ven

Mysterium om supernovaer opklaret

Supernovaer er gigantiske stjerneeksplosioner, der kan ses tværs gennem hele universet. Type Ia supernovaer er en relativt ensartet klasse af stjerneeksplosioner, som forskerne bruger som 'standard-lyskilder' til at observere accelerationen af Universet. Men man har længe vidst, at der er betragtelige forskelle, og oprindelsen til forskellene har været ukendt. Nu har forskere fra blandt andet Niels Bohr Institutet opklaret mysteriet. Forskerne har påvist, at supernovaerne eksploderer Supernovaer er gigantiske stjerneeksplosioner, der kan ses tværs gennem hele universet. Type Ia supernovaer er en relativt ensartet klasse af stjerneeksplosioner, som forskerne bruger som 'standard-lyskilder' til at observere...