– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Priser i 2016 til forskere på Niels Bohr Institutet

Anja C. Andersen får tildelt H.C. Ørsted Medaljen

24. oktober 2016

Anja C. Andersen får tildelt H.C. Ørsted medaljenSom en anerkendelse af Anja Andersens enestående evne til at formidle både astronomi og fysik tildeles hun H.C. Ørsted Medaljen i sølv, der overrækkes af selskabets protektor, Hendes Majestæt, Dronning Margrethe.

Læs mere

Jan W. Thomsen får prisen Årets Underviser, SCIENCE 2016

22. juni 2016

Jan W. Thomsen tryllebinder de fysikstuderende, når han tager dem med ind i den kvanteoptikske verden, og han formår at skabe et undervisningsmiljø, hvor de studerende får styrket deres fysiske forståelse for bølger og elektromagnetisme.

Læs mere

Fysiker Peter Lodahl får prestigefuld EliteForsk pris

25. februar 2016

Peter Lodahl, professor i kvantefysik på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet får den prestigefulde danske eliteforskerpris, EliteForsk-prisen 2016. Peter Lodahl arbejder med eksperimentel kvantefysik og forsker i kvantecomputere og

Læs mere

Marianne Vestergaard får Niels Bohr Institutets undervisningspris

02. februar 2016

Marianne Vestergaard får Niels Bohr Institutets undervisningspris”Der er mange gode undervisere, men der er specielt én, der fortjener at bliver fejret for den lysende forskel, hun har gjort for sine studerendes liv, både fagligt og personligt – Marianne Vestergaard.

Læs mere

Brian Schmidt får Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2015

29. januar 2016

Brian Schmidt, professor i astronomi og rektor på Australian National University, får tildelt Niels Bohr Institutets Æresmedalje, 2015. Brian Schmidt forsker i supernovaer (eksploderende stjerner) og gammaglimt, som er voldsomme udbrud af gammastråler.

Læs mere

It don´t mean a thing – If it ain´t got the Swing

26. januar 2016

SCIENCE Formidlingspris 2015Der var glæde og entusiasme i luften, da lektor i eksperimental partikelfysik, Troels Christian Petersen, på Niels Bohr Institutet modtog ”SCIENCE Formidlingspris 2015” på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Læs mere