Erhvervspraktik på Niels Bohr institutet

To gange om året er det muligt for folkeskolens 9. klasse-elever at komme i praktik som fysiker og astronom på Niels Bohr Institutet.

Praktikopholdet ligger fast i to uger, om efteråret i uge 46 og om foråret i uge 5. Vi kan ikke tage praktikanter i andre uger.

Det er kun 9. klasse-elever, der kan komme i praktik hos os. Vi åbner for tilmelding for praktikophold ved starten af det foregående skoleår, altså når du starter i 8. klasse. Vi anbefaler at du tilmelder dig i god tid, fordi især efterårsholdet hurtigt bliver fyldt op.

I skoleåret 2020-21 er det ugerne:
Uge 46, 9-13. november 2020 - Alle pladser optaget
Uge 5, 1-5. februar 2021

I skoleåret 2021-22 er det ugerne:
Uge 46, 15-19. november 2021
Uge 5, 31. januar -4. februar 2022

Hver praktikuge samler vi jer i to hold på hver 30 elever, som i ugens løb kommer rundt i alle kroge af instituttet og oplever fysikken på nært hold.

Ansøg om at komme i erhvervspraktik

 

Du vil komme til foredrag med instituttets fysikere og høre om deres spændende forskning - missioner til Mars, iskerneforskning på Grønlands indlandsis, udforskning af universet lige fra gammaglimt og sorte huller til det mystiske mørke stof samt høre om partikelforskernes jagt på naturens allermindste elementer, kvarker. Du får også selv fingre i fysikken og får mulighed for at lave forsøg i Ungdomslaboratoriet.

Hele forløbet ledes af to fysikstuderende, der følger eleverne. Ugen har et meget fyldt program, og du skal regne med at være her fra kl. 9 om morgenen til ca. 16 om eftermiddagen. Normalt har vi arrangeret en ekskursion med overnatning i en hytte, men det kan desværre ikke lade sig gøre i uge 46 i 2020 pga corona. Vi ved endnu ikke, om det bliver muligt i uge 5 i 2021.

Praktikopholdet er meget populært og har været så stor en succes, at stort set alle elever bagefter har været begejstrede og helt sikre på, at de ville være fysikere.

Overnatning. Der kommer elever fra hele landet, men instituttet kan desværre ikke tilbyde overnatning. Hvis du ikke kan bo hos familie eller venner, så skriv det i din ansøgning, så vil vi prøve at spørge, om du kan bo hos en af de andre praktikanter. Hvis du bor i Københavns-området og kan have en anden praktikant boende, må du også gerne nævne det i din ansøgning.