– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

24. august 2009

Assistens Kirkegård, Kapelvej 2

Bohr familiens gravsted 

Det første område af denne kirkegård blev etableret i 1760 som en ekstra kirkegård for kirkerne i Københavns gamle bydele. I begyndelsen var det en kirkegård for de fattige; fra sidst i det 18. århundrede blev de rige og berømte også begravet her. Kirkegården er blevet udvidet mange gange  og selvom nogle områder stadig bliver brugt til begravelser i dag så er kirkegården som helhed en historisk kirkegård med mange monumenter som viser kultur og historie for begravelsespraksis over en periode på mere end 200 år.

 
Bohr familiens gravsted. Billedkilde: Niels
Bohr Archive.

Blandt gravene er filosoffen Søren Kierkegaards (1813 - 1855) og H. C. Andersens (1805 - 1875). H. C. Ørsted er også begravet her; han blev kaldt Store Hans Christian af Andersen som var en ven af familien og havde en stående invitation til at spise en gang om ugen hos Ørsted.

Bohr familiens grav kan man også finde her med et fint monument med en ugle på en søjle af J. F. Willumsen (1912). De jordiske rester af Niels Bohr og hans far Christian og hans bror Harald er begravet her.

Ved hovedindgangen (Kapelvej 2) er der et informationskontor, hvor kort over kirkegården kan findes. Bohr er begravet i sektion Q, Ørsted i sektion E, Kierkegaard i sektion A, og Andersen i sektion P.

Assistens kirkegård: http://www.assistens.dk 

Næste side >>