13. juni 2012

Jeg tror ikke på Higgs

Hej Spørg om Fysik
Jeg sidder her og tænker på tyngdekraft, masse og rum-tid, fordi jeg ikke rigtig tror på Higgs-partiklen.

Jeg er godt klar over, at folk som mig må være et mareridt for folk som jer, da jeg er fyldt med vilde ideer, som jeg slet slet ikke kan bakke op med matematik. Derfor har jeg aldrig skrevet til jer før. Nu bliver jeg nødt til at afprøve jeres tålmodighed, da jeg har fået en ide, som jeg syntes er så god, at min puls stiger hele tiden.

Stof (matter) bruger hele tiden rum-tid, og dette giver på en eller anden måde stof masse.
Dette er også grunden til at vi har tyngdekraft; Rum-tid bliver f.eks. hele tiden brugt af jordkloden, og rum-tid falder derfor ind mod Jordens centrum, og derfor vil vi på Jorden hele tiden acclerere i forhold til den rum-tid der er på Jordens overflade.
(Jeg griner lidt af mig selv, fordi jeg ved, at dette sikkert er et produkt af min uvidenhed)
Måske bruger en af de andre krafter rum-tid for at virke, og skaber derved tyngdekraften, som så ikke er en kraft overhoved, men en bivirkning.
Dette er en helt ny teori (for mig) og jeg indrømmer at jeg ikke har tænkt længe nok over den. Jeg kan f.eks. ikke overskue hvordan dette passer ind i "big bang", eller om det hjælper på ting som dark matter/energy problemerne, men bare rolig; jeg skal nok regne det ud også ;-)
 
Om ikke andet, kan det måske få nogle af jer til at grine, og det er i velkommen til at gøre :-) 
 
Med venlig hilsen
C L

Det er ret uklart hvad der menes med, at: "Stof (matter) bruger hele tiden rum-tid, og dette giver på en eller anden måde stof masse."

Standard modellens Langrage funktion indeholder ikke et led, som giver masse, dvs. alle partikler er masseløse. Det er helt klart forkert.

Man må derfor tilføje et ekstra led i denne funktion. Dette vil påvirke det forventede resultat af målingerne. Indførelsen af Higgs partiklen er det hidtil eneste forslag, som har overlevet konfrontationen med målingerne. Målingerne fra især LEP, som er lavet med meget stor præcision, kan ikke forklares uden noget, der opføre sig som Higgs-en.

Forudsigelserne afhænger af Higgsens masse. Den er endnu ikke fundet, men masseintervallet den kan findes i er nu meget begrænset. Så vi vil meget snart kunne afgøre, om den findes eller ej med

Peter Ware Higgs, (GB, 1929 -)

 

de forudsagte egenskaber. Hvis ikke, må der findes noget andet, som på mange måder opføre sig som en Higgs.

Med venlig hilsen
Jørn Dines Hansen