6. marts 2014

Liv i super computer?

Hej Spørg om Fysik
Er det muligt at bevise, at mennesker lever i en super computer? jeg vil selv svare nej, men når nogle fysikere siger de vil undersøge, om mennesker lever i en supercomputer, så bliver jeg i tvivl. Jeg har vedhæftet et link, hvor der står, at der er nogle fysikere der vil undersøge det.

Fysikere vil teste om universet er en computersimulation:
http://newz.dk/fysikere-vil-teste-om-universet-er-en-computer-simulation

Med venlig hilsen
MJ

Tja, det kan man ikke udelukke. For det første er begrebet "supercomputer" ikke specielt veldefineret, så der er masser af plads for fortolkning. En fysiker ville før han gik i gang insistere på at få mere præcis besked på, hvad der egentlig tænkes på. 

Ældre supercomputer

Supercomputor (ældre)

En computer er trods alt et apparat, der opererer ved hjælp af algoritmer, dvs. præcise angivelser af, hvad den skal gøre, hvis en given situation opstår. Så vidt vi har kendt Naturen siden Gallilei og Newton, så opererer den på samme måde: verden udvikler sig efter matematiske love, der præcist fortæller, hvad der skal ske i enhver given situation. Dette er i sig selv et mirakel. På forhånd kunne vi ikke være sikre på, at verden opfører sig så lovmæssigt. 

I de sidste hundrede år har vi imidlertid opdaget, at lovene langt fra opfører sig, som vi forventer, og de begreber, der indgår i lovene var aldeles ukendte før. Og selv her 100 år efter har menneskets hjerne meget svært ved at begribe de 'nye' begreber. Her tænker jeg naturligvis på kvanteteorien. 

Så, hvis verden er een stor simulation i en computer, så er der i hvert fald tale om en kvantecomputer.

Med venlig hilsen
-Per Hedegård