10. oktober 2011

Vil kometen Elenin skade os når den passerer i okt. 2011?

Hej Spørg om Fysik
Nu har jeg igennem længere tid hørt og læst om en comet ved navn Elenin som blev opdaget den 10/12- 2010 af en astronom i Rusland. Den skulle være på vej ned mod jorden, og ifølge dette diagram som viser elenins rute, hvor tæt Elenin kommer på os den 16 oktober 2011.
http://elenin.org/

Kan det passe at den ingen skade vil lave?

De siger, at den har en elektrisk ladning, som den har lavet selv igennem alle de år den har rejst igennem universet, som vil komme til at påvirke os når den passerer?

Der står også, at den vil være ca 22,3 millioner km væk fra jorden når den passerer, men jeg vil mene, at når de siger den er større end Pluto, så må den da stadigvæk kunne skubbe jorden ud af kurs, eller der vil ske noget med vores magnetfelt??

Jeg spekulerer meget over det, og kan ikke selv rigtig forske i det andet, end at læse hvad astronomerne skriver. Jeg kontaktede jer for at få en bekræftelse i om det er noget at frygte, eller om det ikke har nogen betydning.

Håber i kan give mig en ordenlig forklaring på dette :)

Med venlig hilsen
JN

Kometen Elenin vil komme tættest på Jorden den 16. oktober 2011, og afstanden vil være ca. 30 millioner km.

Det er næsten 100 gange længere væk end Månen, og på så stor afstand vil den ikke gøre den mindste skade på Jorden. Tværtimod kan den blive et flot syn på nattehimlen, når den er tættest på. Det ser det dog ikke ud til, for den er tilsyneladende brækket i flere mindre stykker, og det vil derfor kræve en kikkert at se den.

Kometen er formentlig kun nogle få kilometer stor, og dens tyngdekraft er dermed alt for lille til at påvirke Jorden nævneværdigt. Kometens flere millioner kilometer lange hale indholder ladede partikler, der laver et svagt magnetfelt, men selv om Jorden skulle passere gennem halen giver det ikke magnetiske forstyrrelser, vi kan måle på Jorden.

Kometer er generelt ikke farlige for Jorden. Kun hvis de styrter ned på Jorden, kan de forårsage skade lokalt. I 1908 var det muligvis en komet, der eksploderede over Tunguska i Sibirien og ryddede et større skovområde.

Med venlig hilsen
Kristian Pedersen