18. april 2012

Johan Fynbo får anerkendelse fra Verdens Kultur Rådet

Johan Fynbo modtager idag en særlig anerkendelse fra den internationale organisation, World Cultural Council (Verdens Kultur Rådet), der har som formål at fremme kultur og værdier i hele verden.

Organisationen, der har base i Mexico, uddeler hvert år priser indenfor naturvidenskab, uddannelse og kunst. Årets prisvindere er professor Michael Grätzel fra École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Schweiz og professor Hans Ulrich Gumbrecht fra Stanford University, USA.

Priserne uddeles i år på Aarhus Universitet, og som en del af den årlige prisuddeling giver Verdens Kultur Rådet særlige anerkendelser til et udvalgt antal dygtige forskere, som tidligt i deres karriere har haft international gennemslagskraft gennem deres forskning.

En af de otte udvalgte danske forskere er Johan Fynbo, som netop er udnævnt til professor MSO i observationel astrofysik ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Hans forskningsområde de tidligste galaksers egenskaber. Han er også involveret i forberedelsen af kommende rummissioner.

"Jeg er beæret over den anerkendelse, der er blevet mig til del, og jeg glæder mig til at deltage i den konference om Excellence, der afholdes i forbindelse med prisuddelingen", siger Johan Fynbo.

De otte forskere, der alle har modtaget det europæisk forskningsråds Start Grant, ERC i 2011, vil få en erindringsmedalje med diplom fra Verdens Kultur-Rådet samt et rejselegat på 25.000 kr. fra Aarhus Universitet.

World Cultural Council>>