28. januar 2010

Johan Fynbo får NBIs undervisningspris

Astrofysiker Johan Fynbo får prisen som årets underviser på Niels Bohr Institutet. Han er kursusansvarlig underviser på kurset i ’Galaksedannelse og kemisk evolution’, som er en del af kandidatuddannelsen i Astronomi.

Kurset sigter mod aktuel forskning, men for at få det nødvendige overblik skifter det frem og tilbage mellem basale emner og aktuelle videnskabelige forskningsresultater.

Det er Johan Fynbos undervisning, der specielt udmærker sig ved variation og ved diskussioner, der er præget af åbenhed og nysgerrighed, som de studerende oplever som eminent.

Typiske kommentarer fra de studerende:
”Interessant emne og en virkelig god og klar organisering af kurset…”

”Jeg kan rigtigt godt lide den uformelle form med studenterpræsentationer og diskussioner i klassen, i stedet for almindelige forelæsninger… og Johans humoristiske sans”.

”Studenterpræsentationer og diskussioner blandet med almindelige forelæsninger fungerer rigtigt godt, frem for udelukkende at have almindelige forelæsninger. Opdateringen på nyeste forskning indenfor området – både via forelæsninger og nyere artikler”.

”Øvelserne var simple og stadig meget instruktive. Jeg lærte meget af øvelserne, selvom de ikke var særligt svære, og det var rigtigt godt. Forelæsningerne var ikke bare envejs-tale. Der var mulighed for at stille spørgsmål og diskutere teksterne, og ind imellem havde Johan Fynbo meget interessante kommentarer. Det var en rigtig god måde at have et kursus på”.

Med prisen som årets underviser på Niels Bohr Institutet følger 10.000 kr.