Publikationer

Unity of Knowledge

Unity of Knowledge er en scrap- og billedbog og er et portræt af Niels Bohr Institutet.

Med farvebilleder fra i dag, sort/hvid billeder fra Niels Bohr-arkivet, citater og collager, skildrer bogen den nysgerrighed og åbenhed for det ukendte, som hersker på Niels Bohr Institutet. Det er i samarbejde, at folk fra hele verden mødes her og videreudvikler naturvidenskabens store succeser, som man har gjort siden grundlæggelsen af institutet i 1920’erne.

Bogen er udgivet af Forlaget Strandberg og blevet til i samarbejde mellem Niels Bohr Institutet, billedhugger Rikke Raben, fotograf Anne Prytz Schaldemose og med essay af forfatter Peter Høeg. 

Læs mere om bogen på Strandberg Publishing her >>

Unity of Knowledge

 

Gammaglimt

Gammaglimt er en antologi om Niels Bohr Institutets forskning anno 2022, som giver indblik i de essentielle spørgsmål, der optager fysikere i dag, og hvor forskningsfronten står.

Hvert kapitel vil give et unikt indblik i et af de mange forskellige banebrydende forskningsfelter, som instituttet rummer. Bogen indledes med et historisk tilbageblik til Niels Bohr og kvantemekanikkens fødsel og vil blive formidlet, så alle kan være med.

Bogen udgives af Forlaget Strandberg i samarbejde med Niels Bohr Institutet.

Gammaglimt

 

Københavns Universitets Almanak

Københavns Universitets Almanak er udkommet hvert år i 530 år.

Den er dermed Danmarks ældste publikation, som stadig udkommer, og som også er blandt de ældste på verdensplan. 

I 2022 vil de artikler, der er i almanakken sætte fokus på Niels Bohr. Ideen er at almanakken kommer til at indeholde 5-6 artikler, der hver især beskriver aspekter af Bohrs liv.

Almanakken KU