TV, Film og Teater

En naturvidenskabsjulekalender med et Univers Udenom

Niels Bohr Institutet, TV2 og Nordisk film production er i produktion med en stor fiktionsjulekalender ”Kometernes Jul” som vil blive sendt til december 2021. En julekalender med en solid forankring i det naturvidenskabelige blandet med en eventyrlig verden. Julekalenderen vil blive sendt kl. 20.00 På TV2´s hovedkanal i december 2021.

Rundt om Julekalenderen vil der blive opbygget en bred vifte af tilbud og tiltag ”Universet Udenom”, som børn, unge og deres familier kan gå på opdagelse i, når de i vinterens julekalenderhygge, 24 dage i træk,- sammen inspireres til at lære mere om det naturvidenskabelige univers. Alle disse tilbud, både de digitale og de fysiske, vil blive tilgængelige via både museums og skole samarbejder og på diverse digitale platforme. 

Læs mere om Kometernes Jul her >>

Julekalender

Projektet er støttet af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond. Fælles for de fire store fonde er et ønske om at fremme interessen og nysgerrigheden for naturvidenskab hos børn og unge. 

 

Dokumentarfilm: Den sidste iskerneboring

Forsker gruppen Is og Klima ved Niels Bohr Institutet vil i sommeren 2021 foretage de sidste boringer af iskerner på indlandsisen. Iskernerne rummer enestående viden. Ved at måle på iskernerne er det muligt at undersøge, hvordan klimaet har ændret sig og ved at måle den indespærrede luft fra de små bobler i isen registreres fortidens ændringer i atmosfærens sammensætning.

Dokumentarfilmen vil blive produceret af even Production ApS i samarbejde med Niels Bohr Institutet.

 

Teater

Forberedelserne til to teaterforestillinger i København med premiere i 2022 er i gang. Idegrundlag og forberedelser sker i samarbejde med Niels Bohr Arkivet og Niels Bohr Institutet.