I kunstens historie kan man finde flere kunstnere, der har fortolket naturvidenskabens perspektiver og opfindelser. Dette tema vil give et indblik i udvekslingen mellem videnskab og kunst - fra Leonardo da Vincis systematiske undersøgelser af naturen til karikaturtegninger af Darwin og naturvidenskaben i samtidskunsten.

28. marts 2014

Leonardo da Vinci og renæssancenLeonardo da Vinci og renæssancen
Han anses i dag for at være grundlæggeren af højrenæssancens stil, var kunstner, arkitekt, opfinder, ingeniør og videnskabsmand.

28. marts 2014

Den videnskabelige revolution og barokkenDen videnskabelige revolution og barokken
Mens afvigelser fra Aristoteles’ lære i 1500-tallet ofte blev set som angreb på kirken begyndte man i løbet af 1600-tallet i højere grad at se naturstudier.

28. marts 2014

OplysningstidenOplysningstiden
Perioden i europæisk åndshistorie placeres omkring 1700-tallet. Perioden var karakteriseret af en stærk tro på fremtiden og fornuftens.

28. marts 2014

Den industrielle revolution og romantikkenDen industrielle revolution og romantikken
I 1800-tallet forgrenede naturfilosofien sig til specialvidenskaber, Darwins evolutionsteori skabte furore og teknologien gjorde store fremskridt.

28. marts 2014

Fra Einstein til EliassonFra Einstein til Eliasson
I 1900-tallet fremkom mange banebrydende teorier inden for naturvidenskaben samtidigt med, at kunstnere eksperimenterede med tid og rum.