Fjernadgang

I samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Københavns Universitet stilles et stort antal online licensbelagte materialer til rådighed for ansatte og studerende med tilknytning til NBI. For at få adgang skal du blot være registreret i REX. Er du endnu ikke oprettet, kan du følge vejledning til oprettelse på REX her.

Via eduroam

Når du er forbundet til eduroam, vil du automatisk have adgang til alle online materialer, som vores licensaftale omfatter.

Når du ikke bruger eduroam

Bruger du en anden netværksforbindelse end eduroam, kan du få adgang gennem din REX bruger. Gå først til https://rex.kb.dk og log ind med dit brugernavn og password. Herefter har du et par muligheder:

Søg direkte i REX

Kender du titel, forfatter eller lignende identificerende informationer på det materiale, du søger, kan du blot lave en søgning via søgefunktionen i REX. Hvis vi har adgang til materialet, vil det dukke op i søgningen, og du kan få adgang ved at følge linksene. Du kan selvfølgelig også søge ved hjælp af nøgleord. Vil du blive bedre til at søge i REX, kan du følge vejledning til litteratursøgning i REX her.

Få bibliotekslinks direkte i Google Scholar

Mange på instituttet søger indledningsvis efter materiale gennem Googles underside, Scholar. Du får dog ikke direkte adgang til artiklerne, når du bruger fjernadgang, medmindre du skaber en forbindelse til bibliotekslicenserne.

Gå ind på Google Scholar > Indstillinger > Bibliotekslinks > Søg på "Kongelige Bibliotek" (KB) i "Find Bibliotek" > Søg derefter almindeligt på en artikel i Google Scholar > KB resultater vil nu vises i højremargenen.

Brug EZProxy (Chrome og Firefox Extension)

Chrome vejledning: Gå til indstillinger > Udvidelser > Søg på "ezproxy redirect" > Vælg udvidelsen fra udbyder "ezproxy-db.appspot.com" > Gå dernæst til indstillinger igen > Extensions > Aktiver/Enable EZProxy > Klik på "Options" > Under "Select school" vælg da "Copenhagen University - The Royal Library".

EZProxy URL til det Kongelige Bibliotek er: http://ep.fjernadgang.kb.dk/login?url=$@

Finder du ikke, hvad du søger

Du kan altid skrive direkte til os på NBI biblioteket på vores email library@nbi.ku.dk, hvis du har problemer med at få adgang til et materiale eller har brug for hjælp til at søge. Vi svarer højst inden for et par arbejdsdage.

Hvad kan du i mellemtiden selv gøre?

  • Tjek, at  KU har adgang til materialet.
  • Tjek under "detaljer" (i REX), at dit søgte materiale er inden for den periode KU har adgang til (fx har vi kun adgang til specifikke årsintervaller i forbindelse med visse tidsskrifter).
  • Sørg for at din browser er opdateret.
  • Tillad cookies.
  • Tillad SSL.
  • Hvis du bruger firewall, så tillad adgang til port 443.