27. marts 2008

Niels Bohr Lectures på TV

Nu kan man se Niels Bohr Lectures på TV. Foredragene på Niels Bohr Institutet er med nogle af verdens førende forskere, der fortæller om deres nyeste videnskabelige resultater og gennembrud. 

Det første program i serien er med professor Sir John Pendry fra The Blackett Laboratory, Imperial College i London, England. Han er blevet verdenskendt for teorierne om en usynlighedskappe, og det forklarer han om i sit foredrag.

John Pendry har en baggrund indenfor faststoffysik og er kendt for sit arbejde vedrørende overflader og deres vekselvirkning med elektroner og protoner. I de senere år, har han været en af de absolut førende forskere indenfor et helt nyt felt, hvor man prøver at designe materialer med nye optiske egenskaber. Det er denne forskning som blandt andet har ført til teorien for usynlighedskapper.

Se foredrag på TV
Foredragene bliver optaget som en fler- kameraproduktion i HD-kvalitet og udsendes i fuld længde som TV-programmer, der kan ses på Niels Bohr Institutets hjemmeside under Multimedier. Programmerne lægges ud på internetportalen Miro, der er specialiseret i at vise TV-programmer i høj kvalitet. Her finder man også TV-kanaler som Discovery og National Geographic.

Niels Bohr Lectures kan downloades fra Miro og man kan abonnere på kanalen og få besked på sin computer, når der er kommet et nyt program i serien.

Du kan hente og installere Miro her: http://www.getmiro.com/ - i Miro Guiden kan du søge efter "Niels Bohr" og dernæst klikke på "Add".

Næste foredrag er den 23. April, hvor Ewine van Dishoeck fra Universitetet i Leiden, vil tale om planetdannelse, og om hvorvidt organiske molekyle i den sky, som planeterne bliver dannet fra, kan være grundstene til senere opståen af liv.

Kom og hør foredraget live:
http://www.nbi.ku.dk/english/calendar/activities/nbl/ewine_van_dishoeck/