21. april 2008

NBI ScienceXplorer har kanon seertal

Dansk TV om dansk forskning er kommet på verdenskortet. Niels Bohr Institutets TV-kanal, ScienceXplorer HD er blevet en international kanal med seere fra hele verden.

Det første program, Vores Kosmiske Rødder er blevet versioneret til engelsk, Our Cosmic Roots og er blevet lagt ud på videoportalen Miro.
ScienceXplorer blev oprettet som kanal nummer 4.000, og i løbet af første dag, blev den den anden mest populære kanal, lige over Discovery og kun overgået af National Geographic.

Programmet kom på videoportalen torsdag den 10. april, og i løbet af dagen tikkede seertallene ind. Man kunne direkte se, hvornår det blev dag i de forskellige verdensdele. Først kom der seere fra Europa, så vågnede de i USA, Canada, Sydamerika. Så stod solen op i Kina og Japan, og inden første døgn var slut havde vi i alt over 500 seere.

Mest sete program
Fredag den 11. april lå programmet nummer ét på listen over de mest sete programmer, og henover weekenden kom seertallet op på 2.000 seere. Efter 10 dage i luften ligger programmet stadig som nummer ét på listen over de aktuelt mest sete programmer på Miro.

Programmet ligger også på medieportalen iTunes, og i alt er programmet blevet set af over 5.000 mennesker. Det er flest seere fra USA, Canada og alle de europæiske lande, men der også seere fra lande som Costa Rica, Honduras, Kazakhstan, Malaysia, Sri Lanka og Mauritius.

Serien Niels Bohr Lectures bliver også set verden over, og selv om programmet er på en hel time, er der over 700, der har downloadet det.

Programmet om ALICE Detektoren er også versioneret til engelsk, og det vil blive udsendt i næste uge. NBI Science-TV er stadig i en opbygningsfase, og de engelske programmer er ikke lagt på NBI-hjemmesiden endnu. Men de kan ses via:

Derudover er vi også på iTunes på flg. link:
http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=278194572
 
Og vil man bruge sin “favorit” RSS læser er linket:
http://cast.nbi.ku.dk/casthduk.xml