04. december 2007

Planetkort - nyt spil om vores solsystem

Er Mars større end Venus? Hvor i solsystemet findes der vand? Hvor stor er Solen set fra Pluto? Hvor mange timer er en dag på Venus? På hvilken planet er et døgn længere end et år? Det er nogle af de spørgsmål, der indgår i et nyt spil om vores solsystem. Spillet lanceres den 5. december kl. 16.30 på Geologisk Museum.

Planet-kortspillet består af 42 spillekort med informationer om planeter, måner, asteroider og kometer i vores solsystem. Man dyster så om de forskellige himmellegemers fysiske egenskaber, størrelse og temperatur eller man udforsker klodernes position i solsystemet.

Sjovt spil og ny viden
Spillet er opfundet af tre unge studerende, og idéen startede for 3 år siden. Kristoffer Leer og Tais Wittchen Dahl var begge specialestuderende i planetfysik på Niels Bohr Institutet og Mikkel Pagh læste medievidenskab på Aarhus Universitet. De satte sig for, at de ville skabe interesse for naturfagene i Folkeskolen. Det skulle være på en ny og utraditionel måde, og det skulle på samme tid være sjovt og give ny viden. De to fysikstuderende stod for det faglige indhold og den studerende i medievidenskab stod for det pædagogiske i spillet.

Spillet er beregnet til undervisning i natur og teknik for børn i 5.-7.klasse og kan også bruges til fysik og matematik undervisningen i 7. og 8. klasse.

”Vi har testet spillet i Folkeskolen, hvor det kan lade sig gøre spille det helt ned til 3. klasse”, fortæller Kristoffer Leer, der nu er ph.d.-studerende i Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet. Han fortæller, at en lærer på forhånd var meget skeptisk, men han blev helt vild med det.

Det at lege sig til viden og få vakt interessen for naturvidenskab gennem det fascinerende solsystem, er hovedformålet med det nye planetspil. Planetspillet koster 80 kr.

Links:
http://www.planetkort.dk/
http://www.geografforlaget.dk/

Link til De Sorte Spejdere (P3), der omtaler kortspillet:
 http://www.planetkort.dk/media/dss-planetkort.mp3