01. november 2007

Niels Bohr Internationale Akademi modtager millioner

Niels Bohr Internationale Akademi har netop modtaget 2,5 millioner kroner fra direktør Ib Henriksens Fond. Det internationale akademi er en ny enhed under Niels Bohr Instututet og har det formål at udbygge Niels Bohr Institutets tradition for at arbejde internationalt med forskning i fysik. Pengene vil blive brugt til at ansætte amerikanske gæsteprofessorer.

Poul Henrik Damgaard”Med donationen bliver vi i stand til at tilbyde gæsteprofessorater til udvalgte amerikanske topforskere. Det er en fantastisk ny mulighed”, siger lektor Poul Henrik Damgaard, der er leder af Niels Bohr Internationale Akademi.

Niels Bohr Institutet modtager årligt mange henvendelser fra amerikanske fysikere, der ønsker at tilbringe et år på instituttet i København.

Det amerikanske universitetssystem har tradition for ’sabbaticals’, som giver frihed til hvert 7. år at rejse til et andet universitet og tage en væsentlig del af lønnen med. Donationen fra Ib Henriksens Fond betyder, at man nu kan reagere hurtigt og tilbyde egentlige gæsteprofessorater til de amerikanske forskere.

Flere millioner
Det nye internationale akademi har tidligere på året modtaget en donation på fem mio kr. fra Knud Højgaards Fond. Bevillingen er givet i form af et legat, der gør det muligt at oprette to fem-årige forskerstillinger i perioden 2008-2012.

Der er også doneret en mio kr. fra Ernst og Vibeke Husmans Fond. Pengene skal anvendes til internationale konferencer og de særlige Niels Bohr Summer Institutes, som er workshops, hvor forskere fra hele verden kan mødes og diskutere de seneste videnskabelige opdagelser og resultater.

Niels Bohr Internationale Akademi åbner officielt den 29. november.

Niels Bohr Internationale Akademi: http://www.nbia.dk/